Home » Litauen krever fjerning av Yandex-apper fra e-handel over hele Europa

Litauen krever fjerning av Yandex-apper fra e-handel over hele Europa

by Gabriel Scott

Økonomi- og innovasjonsminister Aušrinė Armonaitė og forsvarsminister Arvydas Anušauskas oppfordret ministre fra andre land i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet til å slutte seg til det litauiske initiativet for å oppmuntre Apple og Google til å fjerne Yandex-apper i Europa. Disse russiske online passasjerbestillingsappene utgjør en trussel mot personopplysningssikkerheten.

Ministrene våre foreslår også å se etter lovlige måter å fjerne disse enhetene fra Apple og Googles e-butikker.

«Gitt at det er en risiko for persondatalekkasje ikke bare for litauiske borgere, men for alle brukere av Yandex-apper i Europa, og at fellesskapsland kan trekke tilbake tjenestene til mobilitetsleverandører individuelt, oppfordrer vi de som er ansvarlige for digital politikk og cyberminister for sikkerhet for å iverksette kollektive tiltak. Tiltak for å danne et felles svar», sier økonomi- og innovasjonsminister A. Armonaitė.

– Faren for at personopplysninger blir avslørt til den russiske etterretnings- og sikkerhetstjenesten utgjør alle innbyggere i demokratiske land, så vel som de som bruker russiske sosiale nettverk og e-posttjenester, sa forsvarsminister Arvydas Anušauskas.

Etter initiativ fra departementet for økonomi og innovasjon har YandexGo-appen blitt fjernet fra AppStore i Litauen siden midten av mars, men YandexGo-appen kjører fortsatt i andre land i det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, som inkluderer Norge, Island og Liechtenstein .

National Cyber​​​Security Center dateres tilbake til 2018. Sendt inn av Yandex. Taxi-app som advarer om at bruk av appen sannsynligvis vil resultere i ulovlig innsamling og lagring av personlig informasjon.

I henhold til vilkårene for bruk av gadgeten, lagres dataene som samles inn fra brukerens enhet på organisasjonens servere i den russiske føderasjonen.

Bruksvilkårene gir også mulighet for å gjøre denne informasjonen tilgjengelig for offentlige etater, regulatorer, domstoler og andre tredjeparter. Dette betyr at alle brukere av denne appen er i faresonen ettersom personopplysninger kan lekkes til russiske etterretnings- og sikkerhetstjenester.

You may also like

Leave a Comment