Home » Litauen, Russland og åtte andre land kvalifiserer seg til «Eurovision»-finalen

Litauen, Russland og åtte andre land kvalifiserer seg til «Eurovision»-finalen

by Thure Lindhardt

Den første semifinalen i Eurovision Song Contest 2021 fant sted tirsdag kveld i Rotterdam, Nederland. I den tøffe konkurransen ble det avgjort ti prestasjoner i finalen i konkurransen.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

I den første semifinalen i konkurransen konkurrerte 16 land om muligheten til å kjempe i Eurovision-finalen – Litauen, Slovenia, Russland, Sverige, Australia, Nord-Makedonia, Irland, Kypros, Norge, Kroatia, Belgia, Israel, Romania, Aserbajdsjan og Ukraina og Malta er til og med spådd å vinne i år.

Artister fra ti land kvalifiserte seg til Eurovision-finalen i en felles avstemning av europeiske TV-seere og juryer. Deltakelse i finalen (i tilfeldig rekkefølge): Norge, Israel, Russland, Aserbajdsjan, Malta, Litauen, Kypros, Sverige, Belgia og Ukraina.

Bare landene som hadde startet i semifinalen kunne stemme på sangene til disse landene.

Alltid før semifinalen i Eurovision kommer spådommene fra konkurransefansen og bookmakerne til syne. Denne gangen var de ganske nøyaktige, og det er ingen store overraskelser om en artist kom til finalen eller ikke. Eksperten Edgars Bāliņš spådde også suksess i sin analyse, for eksempel Tiks fra Norge, Maniza fra Russland, Destinia fra Malta og litauere.

Landene som har kvalifisert seg til det første utvalget, inkludert ti til fra den andre semifinalen i konkurransen, skal konkurrere i finalen i «Eurovision» lørdag 22. mai. Den latviske representanten Samanta Tīna starter i den andre semifinalen 20. mai med det 15. serienummeret. Delfi-portalen sender teksten direkte torsdag kveld.

Finalen blir tradisjonelt deltatt uten valg av vertslandet for Eurovision, i år Nederland, samt Big Five fra European Broadcasting Union (EBU) – Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia.

You may also like

Leave a Comment