Home » Litauere strømmer til dette forferdelige stedet: det har blitt en all-time høsthit

Litauere strømmer til dette forferdelige stedet: det har blitt en all-time høsthit

by Thure Lindhardt

Selv om det fortsatt er to uker til den verste Halloween-kvelden, gleder folk seg allerede til Halloween-parken ved Kaunas. I helgen meldte media at de som ville inn i parken ventet i trafikkork.

(10 bilder)

FOTOGALLERI. Det grusomme stedet etablert i Kaunas-distriktet har blitt en absolutt hit: hvis du vil vente, kan du til og med vente i kilometer

Farmland Park åpnet dørene først i midten av oktober i fjor

I landsbyen Sergeičikai, bare noen få kilometer fra Kaunas, er det en park grunnlagt av Eglė fra Kaunas, som skremmer litauere den andre høsten. Farmland Park åpnet dørene først i midten av oktober, men det viste seg at den opprinnelige planen ikke skulle skremme besøkende i det hele tatt – kvinnen ønsket å sette opp en plass her for å feire barnebursdager. Likevel planlegger folk, og Gud ler – de sene timene brakte en ny idé.

«Vi la merke til det da. Jeg ønsket å lage en park for å feire barnebursdager og ideen har ikke gått noen vei – vi skal fungere som et sted for barneselskap i den varme årstiden.

Vi kunne ikke åpne parken til avtalt tid. Arbeidet så ut til å gå raskere enn det faktisk gikk. Tanken ble født om at noe virkelig måtte gjøres fordi kostnadene var veldig høye. Parken vår var så stygg i fjor at jeg sa til mannen min: «Du vet hva vi gjør på Halloween», ler Egl.

Han så Halloween på nært hold

Fichte og hennes mann og barn har bodd i Nord-Amerika, Canada i mange år, så de fikk se Halloween på nært hold. Fra det første året i utlandet begynte Egles familie å feire denne høytiden slik kanadiere gjorde:

«Det var en morsom ferie for barna våre etter jul. Vi kledde oss ut og kjørte i svermer gjennom landsbyen til midnatt. En full gate full av skrikende barn, en mengde masker. Alle barna løp fra dør til dør til de hadde samlet så mye godteri at de ikke lenger kunne bære dem.»

Senere bestemte Eglė og mannen hennes, drevet av lengsel, seg for å returnere til Litauen:

«Vi kom tilbake til Litauen for noen år siden. Returen til Litauen var veldig uventet for oss. Men likevel – Litauen er Litauen, vi ønsket å prøve å etablere oss her. Vår veldig store familie er der og denne langdistansekommunikasjonen var veldig vanskelig. Vi har foreldre og besteforeldre her, så vi ønsket å komme tilbake.»

Da de kom tilbake til Litauen, satte de opp en park på 1 hektar hvor du kan møte zombier, spøkelser, skjeletter og mange andre forferdelige dekorasjoner og ved spesielle arrangementer minst 10 animatører for å etterligne dem.

Eglė innrømmer at det var veldig vanskelig å finne dekorasjoner med Halloween-tema i Litauen, så hun måtte kjøpe dem i utlandet og lage noen av dem selv.

«Vi sendte noen fagfolk, det vil si flyttedekorasjoner eller dukker, fra Tyskland. Noen dekorasjoner ble også lastet ned fra Kina, men det lønnet seg ikke. «Vi har bare gjort det selv, de utgjør hoveddelen av dekorasjonene våre,» sier hun.

Nattprogrammet passer for voksne

Hver fredag ​​og lørdag kveld oversvømmes parken av animatører som etterligner en rekke forferdelige skapninger som ikke nøler med å skremme besøkende. Derfor tilbyr grunnleggeren av parken å vurdere om du vil ha med deg små barn på slike samtaler.

«Vi understreker at denne feiringen eller forestillingen er mer ment for voksne, og vi anbefaler ikke å føde små barn, da det er virkelig sensitive barn som senere faller inn i hysteri og har svært vanskelige tider for å få dem ut av situasjonen.

Det grusomme stedet etablert i Kaunas-distriktet har blitt en absolutt hit: hvis du vil vente, kan du til og med vente i kilometer

På hverdager tilbyr vi et besøk med små barn fra kl. På dagtid kan du besøke skulpturene og dekorasjonene.

Vi har fortsatt lekeplasser, taulanding, i godt vær blåser vi opp trampolinen til barna og lager bål. Barn kommer gjennom labyrinten og oppgaver her for å få godteri. Vi kan ha piknik med oss ​​så det blir garantert aktiviteter i minst et par timer. Og om kvelden kan folk få det de forventer når de kommer til skrekkparken – skrekk, understreker kvinnen.

Eglė avslørte også kostnadene for slik adrenalinladet underholdning: «I løpet av dagen koster en billett for voksne og barn fra 6 år 5 euro, og for barn under 6 år er det gratis. Inngang til kveldsprogrammet er 10 euro for voksne, 5 euro for barn under 12 år og gratis for barn under 6 år.»

You may also like

Leave a Comment