Home » Litauere triumferte i hovedarrangementet i Lithuania Cup, som samlet deltakere fra fem land

by Erlend Loe
Monika Paulauskait. FOTO: Alma Totorytė

Cupkonkurransen i Lithuanian Equestrian Federation (LJSF) fant sted i helgen. For 17 tusen. 128 duoer fra Litauen, Latvia, Estland, Polen og Norge stilte til start i prispengekonkurransen, og Monika Paulauskaitė, representant for Hobby Horse Club, vant hovedutstillingen.

Rytterne kjempet om 12 premier. Høyden på hindringene i hovedhoppingen var 145 cm, 24 duetter konkurrerte i den. To av dem, M. Paulauskaite, en representant for Hobby Horse Club, og Gunnar Klettenberg, en av de dyktigste og mest titulerte utøverne i Estland, klarte å slå ham uten feil. M. Paulauskaite smilte til suksess med hesten Quirados As – utøveren krysset ruten uten feil.

Den 21 år gamle rytteren er medlem av det litauiske hopplaget. I år startet hun med suksess for første gang sammen med det litauiske laget i Nations Cup i Tsjekkia og Danmark.

Konkurransen var også vellykket for andre litauiske ryttere. Den flerfoldige litauiske hoppmesteren Matas Petraitis feiret seier i Medium Tour hver tredje dag med hesten Heineken. Andre idrettsutøvere i landet ble vinnerne av andre konkurranser – Nerijus Šipaila, Danielius Gutkauskas, Valdas Urbonas, Justė Pociūnaitė, Lukas Civinskas, Lėja Nakvošaitė, Stasys Jasas og andre.

I følge Gintarė Šakytė, generalsekretær i LUJF, vakte cupkonkurransen, som ble arrangert for andre gang på rad, interessen til de sterkeste rytterne i de baltiske statene.

«Vi er glade for at Lithuanian Equestrian Federation Cup, som finner sted for andre gang, allerede er i ferd med å utvikle seg til en tradisjonell konkurranse der de mektigste utøverne fra de baltiske statene og andre land deltar. I år har ryttere fra Polen også blitt med deltakerne, så vi tror at denne konkurransen snart vil vokse til et internasjonalt arrangement på høyt nivå, sier G. Šakytė.

Konkurransen til det litauiske hesteforbundet startet i fjor. I år ble de organisert med UFO Sport Horses-teamet og dets leder Nerijus Šipaila. Konkurransen ble holdt på Harmony Park Entertainment and Recreation Complex i Vaizgakiemi, Prienai District.