Home » Litauisk ektefelle forteller om forferdelige hendelser etter angrepet i Norge: Hvordan og hvor en kvinne blir skadet

Litauisk ektefelle forteller om forferdelige hendelser etter angrepet i Norge: Hvordan og hvor en kvinne blir skadet

by Thure Lindhardt

LNK «Žinioms» klarte å kontakte kvinnens ektefelle, intervjuet av politiet.

Delphi minner om at i Sørøst-Norge onsdag arresterte politiet en mann mistenkt for å ha skutt fem personer med pil og bue og skadet to andre, sa tjenestemenn.

Politiet meldte om hendelsen i Kongsberg, sørvest for hovedstaden Oslo, rundt klokken 18.30. Lokal tid. Ifølge de siste opplysninger har politiet varslet at den mistenkte er pågrepet og situasjonen er allerede under kontroll.

– Vi kan dessverre bekrefte at flere skadde og dessverre flere mennesker ble drept i hendelsen, sa den lokale politibetjenten Oyvindas på en pressekonferanse.

– Mannen som begikk forbrytelsen ble arrestert av politiet og er ifølge våre opplysninger den eneste involverte personen, la betjenten til.

Rundt 18.30. Årsakene til angrepet flere steder lokal tid (19.30 Litauen) er fortsatt ukjent, men politiet utelukket ikke at insentivene var terrorhandlinger.

– Gitt hendelsesforløpet sier det seg selv at det er et terrorangrep, sa Aas. — Fangen ble ikke intervjuet, så det er for tidlig å si noe om motivene hans.

Politiet opplyser at den mistenkte er tatt med til en politistasjon i nabobyen Drammen, men har ikke gitt ytterligere opplysninger.

– Andre personer blir ikke aktivt oppsøkt, sa Aas.

TV TV2 meldte at mannen også hadde kniv og andre våpen. Noen medier rapporterer om fire dødsfall. De skadde ble brakt til sykehus. Politiet har ikke oppgitt antall ofre eller tilstanden deres. Tjenestemenn sa at den mistenkte ble arrestert og ser ut til å ha handlet alene. Det ble også tidligere rapportert at tjenestemenn inngjerdet flere store områder.

Lokale innbyggere ble bedt om å holde seg hjemme. Den mistenkte er nå brakt til en politistasjon i Drammen, opplyser politiet.

La til:

LNK Žinios intervjuet den sårede litauiske ektefellen, som bekreftet at kona hans var stabil.

«Hun var på sykehuset med søsteren sin, alt er bra nå, alt er stabilt», sa mannen.

Ifølge mannen ble kvinnen skadet i supermarkedet.

«Vi la merke til det da. Hun gikk til matbutikken bare for å få et skudd fra baugen rett ut døren, sa mannen.

Ifølge politiet ble 5 personer drept – 4 kvinner og en mann. Ennå
ingen er formelt identifisert, dette vil ta litt tid, med en gjennomsnittsalder på 50-70 år.

Angrepet i Norge er trolig et terrorangrep, sier sikkerhetstjenesten

Den norske hemmelige tjenesten PST sa torsdag at et angrep fra en mann bevæpnet med pil og bue dagen før, der fem personer ble drept, fremstod som en «terrorhandling».

– Kongsberg-hendelsene ser ut til å være en terrorhandling for øyeblikket, men etterforskningen … vil gi flere detaljer om hva som motiverer disse handlingene, heter det i PST-rapporten.

– Det er ingen tvil om at akkurat denne handlingen ser ut som en mulig terrorhandling, men det er viktig at etterforskningen fortsetter og at vi identifiserer den mistenkte, sa PST-sjef Hans Sverre Sjovold senere på en pressekonferanse.

Den 37 år gamle Dan, som ble arrestert etter angrepet, hadde konvertert til islam og var kjent av politiet i frykt for radikalisering, opplyste politiet torsdag.

Trusselnivået endres ikke

Nettstedet Namsterisen la ut en video som EA Brathen la ut på sosiale medier i 2017. I den utstedte mannen en «advarsel» og erklærte at han bekjente seg til islam.

PST sa at den samlede risikoen for terrorangrep i landet ikke hadde økt som følge av onsdagens angrep og forble «gjennomsnittlig».

– Etter vårt syn er det som skjedde i Kongsberg i går ikke grunnlag for å endre dagens oppfatning av PST-trusselen, sa Arne Christian Haugstoeyl, PST-direktør, til journalister.

Angrepet i Kongsberg er det sterkeste siden 2011, da høyreekstremisten Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment