Home » Litauisk skytter – om vennskap med ukrainere og forsøk på å overtale russere

Litauisk skytter – om vennskap med ukrainere og forsøk på å overtale russere

by Erlend Loe

R. Bučinskytė fra Šiauliai dro til Norge på søndag, og den eneste starten venter henne på onsdag.

Selv om alle R. Bučinskytės tanker nå bør fokuseres på neste ukes EM, innrømmer skytteren at krigen i Ukraina er svært bekymringsfull og det er umulig å fokusere kun på sport. Raimedas dag begynner og slutter med nyheter om krigen.

«Å, og nå, før samtalen vår, så jeg på Vladimir Putins tale… vel, hvorfor så du ikke hvilket annet tull han skulle finne på? Jeg ser på, mumler under nesen min, hva han snakker tull … Han lever fullstendig i et kongerike av skjeve speil ”, ble R. Bučinskytė overrasket.

Medlemmet av det litauiske paralympiske landslaget har mange bekjente på det russiske landslaget som ikke vil være tilstede i dette europamesterskapet. R. Bučinskytė ble sjokkert over nylige samtaler med rivaler fra det landet.

«På det russiske landslaget innser kanskje to av tretti personer at det virkelig skjer. Alle andre prøvde å overbevise meg om at det som skjedde må ha skjedd for lenge siden, at det var bra. De sendte meg videoer og forklarte at her er jeg fortapt i tid og rom og forstår ikke virkeligheten.

«Under disse samtalene mistet jeg roen fullstendig, kanskje til og med for sent, og prøvde å forklare hvordan det egentlig er, hvorfor jeg ikke støtter krigen og hvorfor jeg er venn med ukrainerne,» sa R. Bučinskytė.

Utøveren forteller at krigen rammet det ukrainske paralympiske skytterlaget i Odessa, der laget holdt leir og forberedte seg til europamesterskapet.

På grunn av russisk aggresjon gjensto spørsmål om deltakelse i konkurransen. Hovedmålet for idrettsutøvere med nedsatt funksjonsevne var å unnslippe krigen ytterligere. Dette skyldtes ikke direkte beskytningen av russiske krigsskip og forstyrrelse av transportlinjer.

«Jeg samhandler med den ukrainske skytteren, verdensmesteren Irina Liakhu, jeg vet alt fra første hånd. Også, da hun var i Odessa, fortalte jeg henne at huset mitt var åpent for henne, at det ville være nok plass og brød. Men Irina fortalte meg at hun ville reise hjem med moren til Dnepr.

Forståelig nok ønsker de nå å være så nær sine kjære som mulig. Vi holder kontakten med Irina hver dag. Så vidt jeg vet ble ingen av utøverne på landslaget skadet i krigen. Alt hjemme, men egentlig ingen sjelefred. – Etter slike samtaler kan du ikke holde deg rolig fordi du ser hva som er galt, sa skytteren.

Ikke bare ukrainske krigsfanger, men også uønskede russiske idrettsutøvere vil ikke være til stede under EM. Men ifølge R. Bučinskytė har russiske skyttere ennå ikke funnet en årsak-og-virkning-sammenheng.

«De sier at de ikke er på svartelistene, men på de hvite fordi de ikke har lov til å konkurrere fordi de er for sterke. De forstår ikke at verden blir marginalisert. «De sendte meg en video av dem verbalt synge salmer og prøve å åpne hele verden for deres skjeve sannheter,» sa skytteren.

For R. Bučinskyte er det kommende EM i Norge en symbolsk start på å realisere en ny drøm – et veikart til 2024. Paralympiske sommerleker i Paris.

«Når jeg ikke dro på Tokyo-kampene, så jeg dem uansett, selv om jeg lovet å ikke… Jeg var nysgjerrig, men samtidig var det vondt og kornete. Det var sinne på meg selv fordi jeg ikke forsto, tårene rant til og med.

Jeg prøver imidlertid å snu dette til positiv energi og en enda større motivasjon for å komme til Paris. Jeg har et veldig sterkt ønske om å konkurrere og jeg tror dette vil bli et vendepunkt for meg ettersom jeg blir en gjenganger i finalen. Fordi jeg bare virkelig vil ha det, » viste den litauiske representanten sin entusiasme.

For å nå sportslige mål bruker R. Bučinskytė bagasjen av psykologisk kunnskap og anvender denne kunnskapen i praksis – på trening, i konkurranser, til og med i hverdagen.

«Jeg har bestemt meg for å belønne meg selv for hver prestasjon. Lykkes jeg i dette EM har jeg lovet at jeg ikke skal tillate meg å kjøpe parfyme.

Jada, jeg kunne nok gjort det i dag, men jeg tror det må være en pris for noe du skulle ønske ikke bare var for deg selv. Dette er en ekstra motivasjon.

Skyttene snakker hele tiden med seg selv, krangler, blir til og med sinte på seg selv. Det ser ut til at du vet hva du skal gjøre i skytespillet, men det går ikke alltid, og da blir du sint på deg selv. Vi, skytterne, ville sannsynligvis vært interessant. prøver for psykiatere,” smilte R. Bučinskytė.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsider, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og der samtykke er innhentet, må DELFI krediteres som kilden.

You may also like

Leave a Comment