Home » Litauiske debuterer i norsk kvinnelag i fotball: «Jeg nektet egentlig ikke Litauen»

Litauiske debuterer i norsk kvinnelag i fotball: «Jeg nektet egentlig ikke Litauen»

by Thure Lindhardt

Den 19 år gamle målvakten hadde på seg skjorta til det norske landslaget under VM-kvalifiseringen mot det armenske laget. Nordmannen slo sin rival 10-0.

I en alder av 9 immigrerte RM Rulytė til Norge sammen med foreldrene, og 14 av dem tok statsborgerskap i det landet.

«Jeg fant ut at jeg spilte dagen før konkurransen. Det var definitivt litt av et sjokk. Fotball er alt for meg. Og hvis det var nødvendig å endre statsborgerskapet mitt for å bli en enda bedre spiller – hvorfor ikke» fotballspilleren fortalte TV3-nyhetsprogramleder Patricia Babrauskaitė.

Etter debuten på det norske landslaget mistet hun sjansen til å representere Litauen.

Imidlertid forsikret RM Rulytė henne om at hjemlandet hennes ikke ville bli nektet.

«Norge inviterte meg først og skapte de beste forutsetningene for meg å spille fotball. Her har jeg de beste mulighetene. I dette tilfellet ser jeg ingen fordel med å spille for Litauen. Det er imidlertid feil å spre informasjonen, at jeg er å gi opp Litauen og at Litauen ikke står mitt hjerte nært, det er definitivt ikke tilfelle, sa keeperen.

LFFs generalsekretær Edgaras Stankevičius innrømmet overfor TV3 at RM Rulytės talent var tapt.

«Vi la merke til det da. Det vil være større motivasjon for å ta mer hensyn til de talentfulle litauerne i diasporaen, vi har planlagt visse valg for både de unge og megawattene i fremtiden, og vi ønsker virkelig å ta hensyn», forsikret en av LFF-sjefene.

På FIFA-rankingen ligger nordmennene på 12. plass, mens Litauen er kun på 106. plass.

Retningslinjer:

RELATERTE ARTIKLER

Tomas Danilevičius om uendret Valdas Ivanauskas: «Det er ikke spillerne som velger treneren, men LFF»

You may also like

Leave a Comment