Home » Lithuanian Education Teacher Award – Boston School Head

Lithuanian Education Teacher Award – Boston School Head

by Erlend Loe

Utdannings-, vitenskaps- og idrettsdepartementet kunngjorde fredag ​​at Gailute Urbonaitė-Narkevičienė, direktør for Boston Lithuanian School, ble tildelt årets litauiske lærerpris for lærere.

Etter deres mening er G. Urbonaitė-Narkevičienė et aktivt og velkjent medlem av det litauiske samfunnet, ikke bare i USA, men også over hele verden, som har fått omfattende erfaring med å undervise og popularisere det litauiske språket.

Vinneren av prisen for den nest eldste litauiske skolen i verden, grunnlagt i 1949, begynte på 2000-tallet.

Ifølge departementet ble antallet elever doblet i løpet av denne tiden, «Peppersirkelen» ble grunnlagt for valper mellom 18-36 år og det er opprettet voksengrupper der mer enn 20 voksne for tiden lærer litauisk.

Skolen har blant annet en «Bokklubb», en «Morklubb» og en etnokulturell husflidklubb.

Beløpet for den litauiske lærerprisen er 2 tusen. Euro. Prisbrevet vil bli seremonielt overrakt til vinneren ved prisutdelingen for årets lærer i Litauen.

Fem nominasjoner fra Irland, Belgia, USA, Norge og Ukraina ble sendt inn til Lithuanian Teacher Award 2021.

Den litauiske utdanningslærerprisen ble lansert i 2016.

Prisen deles ut som en del av en konkurranse til personer som gjennomfører eller har gjennomført en litauisk utdanning i utlandet for deres bidrag til den litauiske utdanningen og prestasjoner til elever og studenter.

Prisen gikk til Vidas Kavaliauskas, direktør for Centre for Lithuanian Language and Culture ved Sakartvel University of Technology, og Alvija Černiauskaitė, direktør for Obelėlė London Kindergarten, og Irena Gasperavičiūtė, en av grunnleggerne av denne litauiske skolen. Litauisk språklærer Jurgita Urbelienė.

You may also like

Leave a Comment