Home » Live LBT-arrangementer kommer tilbake med det 50. løpet rundt Elektrėnai-lagunen

Live LBT-arrangementer kommer tilbake med det 50. løpet rundt Elektrėnai-lagunen

by Thure Lindhardt
FOTO: Rokas Lukoševičius

Lithuanian Running Cup (LBT)-sesongen har nådd sitt klimaks. I tre påfølgende helger deltok løperne aktivt i de virtuelle etappene i LBT, men det er symbolsk at neste etappe – den 10. etappen – vil gå tilbake til det virkelige løpeformatet.

Den 23. mai registrerte over 300 løpere sine resultater i den syvende etappen av LBT – for å minnes 659-årsjubileet for byen Šeta. Mer enn 300 deltakere har også meldt seg på den åttende etappen av LBT – «Let’s Run for Marijampolė» – som ble avsluttet 30. mai. I følge Darius Kemeraitis, arrangøren av løpet i Marijampolė, var det også et liveløp for barn i byen samme dag, der over 200 unge løpere deltok.

I den første uken i juni kunne løperne delta i den niende etappen av LBT – Varėna-løpet. Arrangørene var glade for at denne vakre byen Dzūkija endelig ble med i LBT-familien.

«Vi er alltid glade når folk driver med idrett i byen. Forrige uke merket vi absolutt et betydelig høyere antall løpere. Jeg vil være glad for at idrettsutøvere fra Latvia, Storbritannia, Norge og til og med Thailand også deltok i vårt virtuelle løp. Jeg ønsker alle at vi kan komme tilbake til live-løpet så snart som mulig, og at vi alle kan oppnå personlig og sportslig suksess sammen, sa Alvydas Verbickas, direktøren for Varėna District Administration.

Den gode nyheten er at fra nå av skal alle gjenværende løp være i live. Det første trinnet fant sted 5. juni i Baltok Vokė, hvor den utallige etappen av LBT fant sted.

«Vi har allerede erfaring med virtuell løping, så vi vet hvordan vi skal organisere alt. Imidlertid kunne vi endelig delta live i White Envelope Run, hvor de glemte tingene – spenning, glede og nye opplevelser – kom tilbake umiddelbart. Den hvite konvolutten blir veldig godt mottatt, og byens eldste Gennady Baranovich har tilbudt svært verdifulle premier. Vi er veldig takknemlige for det, sa LBT-kurator Audrius Jaraminas.

I de virtuelle løpene får deltakerne 30 LBT-poeng. Normal scoring kommer tilbake med et skikkelig løp 20. juni. Da deltar utøverne i 50-års jubileumsløpet «Around Elektrėnai Lagoon». Distansen på halvmaraton (21.095 km) er tatt i betraktning, og det tilbys en distanse på 10 km for alle som vil nyte den fantastiske ruten og utforske Fun Hills. Det blir også moroløp og barneløp.

For å garantere det høyeste sikkerhetsnivået og gjøre det mulig for LBT å delta over hele landet, vil løp ikke bare bli holdt i det virkelige liv i fremtiden, men også i virtuell praksis. Deltakerne i den virtuelle løpeturen «Around the Elektrėnai Lagoon» må tilbakelegge distanser på 21 095 km eller 10 km på deres valgte sted. Dette må gjøres og resultatene 14.-20 juni skal sendes.

For øvrig vil de deltakerne som deltar i både ekte og virtuelle løp kun motta LBT-poeng for ett direkteløp.

Påmelding til 11. etappe av LBT – inkludert banen til Green Lakes midt i vakker natur, som tradisjonelt finner sted 6. juli – er allerede mulig.

Nok en imponerende sportsbegivenhet vil finne sted i Varėna 19. juni – den andre etappen av Lithuanian Triathlon Cup (LTT). I den kan idrettsutøvere dekke olympiske distanser og sprintdistanser og teste styrken sin i akvarell, tri-moro. Og den største nyheten i år er pro-junior-konkurransen initiert sammen med det litauiske triatlonforbundet, der de unge talentene i landet vårt deltar i profesjonell idrett.

begimotaure.lt

You may also like

Leave a Comment