Home » Livet fullt av lotus. Vi sjekker hvor mye personer nær administrerende direktør Daniel Obajtek tjener i Orlens norske selskap

Livet fullt av lotus. Vi sjekker hvor mye personer nær administrerende direktør Daniel Obajtek tjener i Orlens norske selskap

by Catherine Monroe

Inntekt opptjent og skattlagt i Norge er offentlig informasjon i det landet. Så vi spurte det lokale skattekontoret om Orlens inntjening.

Daniel Obajtek hevdet på radio ZET at han fordeler stillinger i ledelsen i et utenlandsk selskap i PKN Orlen-gruppen «etter kompetanse». Han la til at han ikke kunne snakke om lønn; han sa bare at det var «noe i intervallet 2-3000.» euro per måned.

Les også: Saudi Orlenco. Skandalen er allerede i full gang, Obajtek er i store problemer. Motstanderen er tungvekt

«Lex Nowak»

Dette er styret (tilsvarer styret) i Lotos Exploration & Production Norge, som blir en del av Orlen etter fusjonen. Selskapet er engasjert i oljeleting og produksjon på norsk kontinentalsokkel. Det viser seg at folk nær president Obajtek kommer hit. Sammensetningen av styret endres ofte. Kun tre ganger i år og ti ganger de siste tre årene.

Inntekt opptjent og skattlagt i Norge er offentlig informasjon i det landet. Så vi spurte det lokale skattekontoret om Orlens inntjening.

Journalister fra POLITYKA og Radio ZET fant ut at Alojzy Nowak (med selskapet siden 2020), rektor ved Universitetet i Warszawa, tjente over PLN 540 000 i Norge bare i 2021. Kroner, altså ca 250 tusen. zloty. Det er minst 100 000. PLN mer enn Obajteks forsikringer tilsier. Selvangivelsene for det siste året vil bli offentliggjort i ukene som kommer. Nettstedet WP.pl beskrev hvordan i fjor en bestemmelse om å utvide aldersgrensen til rektor ved begynnelsen av perioden ble inkludert i utkastet til endring av loven om høyere utdanning som regjeringen sendte til Sejmen i fjor.

Direktiv 23.2023 (3416) av 30. mai 2023; personer og hendelser. Land; s. 10

Originaltittel på teksten: «Livet strødd med lotus»

You may also like

Leave a Comment