Home » livet hans i 18 nøkkeløyeblikk

livet hans i 18 nøkkeløyeblikk

by Thure Lindhardt

Prinsesse Märtha Louise av Norge er 50 år. Muligheten for Kongebloggen til å fotografere 18 nøkkeløyeblikk i livet hans.

22. september 1971. Denne dagen fødte prinsesse Sonja, kone til kronprins Harald av Norge, sitt første barn i Oslo. En liten jente de kaller Märtha Louise. 22 måneder senere vokser familien rundt en gutt, prins Haakon. Noe som opprører skjebnen til storesøsteren hans. Den saliske loven, som den gang var i kraft i hennes bestefars, kong Olav Vs rike, lover faktisk lillebroren Norges krone etter faren deres. Opphevelsen i 1990 endrer ingenting, fordi de nye arvereglene ikke gjelder tilbakevirkende, men påvirker kun prinser og prinsesser født etter denne datoen.

Märtha Louise, prinsessen som snakker til englene

Märtha Louise blir aldri dronning av Norge. Hun har alltid visst og forsonet seg med det. Spesielt siden det ga ham en viss frihet i livsvalget. Og hun nølte ikke med å tenke utenfor boksen med profesjonelle aktiviteter som man knapt kan forestille seg for en suveren datter. Den unge kvinnen utdannet seg til fysioterapeut, som i 2002 bestemte seg for å gi fra seg tittelen kongelig høyhet for å kunne jobbe, orienterte seg først til folkeeventyr og folkesanger i underholdningsnisjen. Hun er forfatter av bøker og lydbøker og har også vært vertskap for flere TV-serier. Men fremfor alt, med mål om å kunne kommunisere med dyr og engler, grunnla hun i 2007 sitt eget senter for alternativ terapi «Astarte Education». En «Engleskole» (hvor vi lærte å komme i kontakt med (hans) engler), som tydeligvis vakte mye kritikk i Norge da den ble stiftet. Mens den er utsolgt for første retur!

Lese: Prinsesse Märtha Louise strålende og optimistisk på 50-årsdagen

Etter at denne skolen stengte i 2018 dro prinsesse Märtha Louise på andre eventyr. Lidenskapelig opptatt av hester og en dyktig rytter – selv var hun med på rytterlandslaget i noen år – startet hun YouTube-kanalen Hest360 (hester som sier hest på norsk), som er dedikert til hesteherren. I et helt annet område gjennomførte hun og hennes kompanjong, den kaliforniske sjamanen Durek Verrett, våren 2019 en åndelig språkreise til Danmark og Norge. I dag trekker hun frem en bok med … strikkeoppskrifter.

Den 22. september 2021 begikk prinsesse Märtha Louise av Norge, mor til tre døtre fra ekteskapet med forfatteren Ari Behn, som hun ble skilt fra etter 14 års ekteskap og som lenge hadde lidd av depresjon, dessverre selvmord i julen 2019-. hans 50-årsdag. Muligheten for Kongebloggen til å fotografere 18 nøkkeløyeblikk i livet hans. Søk…

Enhver reproduksjon er forbudt

You may also like

Leave a Comment