Home » Livonia Partners Foundation kjøper en majoritetsandel i den norske komposittmaterialprodusenten CSUB

Livonia Partners Foundation kjøper en majoritetsandel i den norske komposittmaterialprodusenten CSUB

by Thure Lindhardt

Bedriftsbilde

Livonia Partners, en private equity-investeringsforvalter, har sagt ja til å kjøpe en majoritetsandel i CSUB AS. Det norske selskapet driver sin største komposittstruktur i Klaipeda.

Størrelsen på transaksjonen vil ikke bli offentliggjort.

«CSUB har utmerket seg de siste årene gjennom sterk vekst og lønnsomhet samt lovende utsikter, spesielt innen områdene terrestrisk akvakultur, fornybar energi og sivilingeniør,» sa Mindaugas Utkevičius, partner og medgründer av Livonia Partners.

Livonia Partners kjøper en majoritetsandel i CSUB fra selskapets grunnleggere og andre finansielle investorer.

«Denne transaksjonen vil bidra til å realisere våre ambisjoner om å vokse innen akvakultur, fornybar offshore energi og sivilingeniørsektoren,» sa Anders Holm, administrerende direktør i CSUB Group.

CSUBs ledergruppe vil fortsette å beholde «vesentlig kontroll over selskapets eierskap».

2003 CSUB, et selskap grunnlagt i 2006, leverer sammensatte produkter og løsninger for olje- og gassindustrien, sivil og fornybar energiindustri, og opererer i HighComp-merket akvakulturmarkedet.

CSUB har 180 ansatte – selskapet har tre fabrikker, hvorav den største er i Klaipeda. Selskapet i 2020 Årlig omsetning beløp seg til EUR 29,18 millioner. EUR.

Dette er den første investeringen til Livonia Partners Fund II, som startet sin virksomhet i september. Volumet av nevnte fond er 147 millioner. EUR.

Fondet fokuserer på produksjon, forretningstjenester, forbruksvarer, teknologi, media og telekommunikasjon (TMT) og andre sektorer.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret etc. Kilder.