Home » Lodz seniorer tester teknologiske innovasjoner som forbedrer livskomforten

Lodz seniorer tester teknologiske innovasjoner som forbedrer livskomforten

by Peter Østbye

En vest som forutsier risikoen for å falle eller en smart pilledispenser. Lodz Seniors tester teknologiske innovasjoner designet for å gjøre livet til eldre enklere og mer komfortabelt. Moderne løsninger ble presentert av team fra ti europeiske land.

– De moderne løsningene som presenteres i Łódź kan bli mye brukt i løpet av noen få, flere eller flere dusin år – sier Ewa Nocuń fra Center for Innovation and Technology Transfer ved Medical University of Łódź (MediHub). – De er designet for å gjøre livet til de eldre enklere og mer behagelig, og derfor er oppfatningen til de eldre som deres direkte brukere uvurderlig. Tross alt er det ingen som vet bedre enn de som vil bruke disse nye teknologiene i fremtiden om en bestemt løsning faktisk kan hjelpe.

Moderne løsninger som reduserer avgiftene til barnehagen på ul. Sienkiewicz er i forskjellige utviklingsstadier. Noen av teamene er fortsatt i de tidlige stadiene av arbeidet og har bare en prototype av ideen deres. Noen besøkte på sin side Łódź med et ferdig produkt eller en tjeneste

– I de femten barnehagene vi driver, er det mange eldre som er interessert i teknologiske nyvinninger – sier Elżbieta Jaszczak, underdirektør i MOPS. – Da Senter for innovasjon og teknologioverføring ved Lodz Medical University henvendte seg til oss med et forslag om å arrangere et slikt møte, var vi ikke i tvil om at det var en veldig god idé.

You may also like

Leave a Comment