Home » Løkken strammer seg rundt Kiev, som fortsetter å motarbeide den russiske hæren – rts.ch

Løkken strammer seg rundt Kiev, som fortsetter å motarbeide den russiske hæren – rts.ch

by Gunnar Garfors

Listen over påståtte krigsforbrytelser i Ukraina vokser for hver dag. Til tross for løfter om humanitære korridorer, har sivile blitt fanget opp i kampene i flere ukrainske byer. Noen boligområder ligger i ruiner, for eksempel i Chernihiv.

I Kharkiv fordømmer Human Rights Watch og Amnesty International bruken av klaseammunisjon, som blindt rammer både krigsførende og sivile. I Kiev ble også TV-tårnet, informasjonens nervesenter, bombet. Kontoret til FNs høykommissær for menneskerettigheter bekreftet tirsdag dødsfallene til 474 sivile og rapporterte 861 sårede siden offensiven startet 24. februar.

>> Les i detalj: Kan Vladimir Putin bli stilt for krigsforbrytelser?

Aktor for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har nettopp startet en offisiell etterforskning etter anmodning fra 39 stater, inkludert Frankrike og Sveits. Karim Khan er «overbevist om at det er rimelig grunn til å tro at de påståtte krigsforbrytelsene og forbrytelsene mot menneskeheten faktisk ble begått i dette landet».

Hva risikerer den russiske presidenten? Elements of Response med Gerry Simpson fra NGO Human Rights Watch.

>> Se Geopolitis-programmet:

Krigsforbryter Putin? / geopolitikk / 26 min. / i dag kl 13:13

Internasjonal tro

Internasjonalt øker anklagene om krigsforbrytelser mot de russiske væpnede styrkene, deres kommando og Vladimir Putin. For Alain Werner, menneskerettighetsadvokat og direktør for NGO Civitas Maxima, er det klart at Ukraina er et åsted for krigsforbrytelser.

«I en krig dreper du ikke sivile, ubevæpnede soldater eller sårede. Det blir åpenbart begått krigsforbrytelser der, sa han ved 19.30-tiden lørdag, og refererte spesifikt til de bombede ukrainske fødesykehusene.

«Det er et ønske om å kvele sivile», fortsatte Alain Werner. Og for å legge til at vi er vitne til «nesten en verden etter» hvor russere nå stilles til ansvar overfor internasjonal rettferdighet.

>> Se emnet klokken 19.30:

Russland anklaget for å ha begått krigsforbrytelser i Ukraina [RTS]

Russland tiltalt for krigsforbrytelser i Ukraina / 19:30 / 2 min / i går klokken 19:30

>> Se også intervjuet med Alain Werner klokken 19:30:

Advokat Alain Werner kommenterer anklagene om krigsforbrytelser mot Russland [RTS]

Advokat Alain Werner kommenterer anklagen om krigsforbrytelser mot Russland / 19.30 / 3 min. / i går klokken 19.30

You may also like

Leave a Comment