Home » London signerer avtaler med Norge, Island og Liechtenstein

London signerer avtaler med Norge, Island og Liechtenstein

by Thure Lindhardt

Storbritannia signerte fredag ​​en frihandelsavtale med disse tre partnerne som gjør at prisene på enkelte produkter kan reduseres.

Fem måneder etter å ha forlatt EU fullstendig, fortsetter Storbritannia å erobre nye handelspartnere. Fredag ​​4. juni signerte han en frihandelsavtale med Norge, Island og Liechtenstein. Så han kan eksportere cheddaren sin dit tollfritt, som til nå var opptil 277 %. Avtalen legger også opp til skattekutt på svinekjøtt, fjærfe, visse fisk og skalldyr og gjensidig anerkjennelse av faglige kvalifikasjoner.

Det vil a «Flott utvikling av virksomheten vår» Med disse tre partnerne er den britiske handelsministeren Liz Truss fornøyd med 21,6 milliarder pund (25 milliarder euro) i fjor sammenlignet med nesten 500 milliarder euro for EU. Dette er hovedsakelig eksport fra Norge til Storbritannia, dets største handelspartner.

Mer byråkrati

Norges statsminister Erna Solberg understreket det på sin side«En frihandelsavtale vil ikke være så tilfredsstillende» enn de tidligere forholdene innenfor rammen av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, som Storbritannia forlot samtidig med Den europeiske union. Det nye forholdet fører til mer byråkrati enn det tidligere medlemskapet i det indre markedet.

Trinn for trinn «Global Britain»«Han planter flagget sitt over hele planeten. London har allerede fått avtaler med EU, Singapore og Japan og er i samtaler med Australia, USA, India og New Zealand. Forhandlinger starter også med Canada og Mexico. En frihandelsavtale med Australia vil øke Storbritannias BNP med 0,1-0,2 % over 15 år.

You may also like

Leave a Comment