Home » Lønn i Norge – hvor mye kan en taktekker telle i Norge? / Kalisz-innbyggernes sosiale forhold / Nyheter / Kalisz-fakta

Lønn i Norge – hvor mye kan en taktekker telle i Norge? / Kalisz-innbyggernes sosiale forhold / Nyheter / Kalisz-fakta

by Thure Lindhardt

Etterspørselen etter arbeidstakere i byggesektoren har ikke gått ned i Norge på mange år, tvert imot – bransjen utvikler seg svært dynamisk. Polske fagarbeidere velger veldig ofte dette skandinaviske landet på grunn av inntektsnivået, som er mye høyere i Norge enn i Polen. Det samme fenomenet forekommer i Norge som i de fleste land i verden. Faktisk øker gjennomsnittsalderen i befolkningen fortsatt, noe som gjenspeiles i behovet for å ansette innvandrerarbeidere. Et annet argument for å jobbe som taktekker i Norge er det faktum at norske bedrifter verdsetter ansatte fra landet vårt – hver dag sertifiserer vi den høye standarden på det utførte arbeidet. I dagens artikkel skal vi diskutere lønn og ansvar for en taktekker i Norge. Vi inviterer!

Hvor mye tjener en taktekker i Norge?

Den viktigste grunnen til at polske taktekkere bestemmer seg for å finne en jobb i Norge innen sitt yrke er selvsagt meritter. Høyeste lønn for en taktekker her i landet ligger på rundt 250 norske kroner, som tilsvarer 100 polske zloty i timen. I den polske virkeligheten er det ingen sjanse for en slik pris.

Ansatte med mange års dokumentert erfaring og god beherskelse av engelsk eller norsk kan regne med høyest inntjening – men dette er ikke påkrevd som vi skal nevne senere i artikkelen. En ufaglært arbeider uten erfaring kan fortsatt regne med en timepris på NOK 180,-, som er rundt PLN 80 per time.

Fordelen med å jobbe som taktekker i Norge er også måten arbeidstaker og arbeidsgiver samarbeider på. Det kan ikke være snakk om manglende åpenhet i regler eller mistenkelige avtaler. Husk også at Norge er kjent for sine mange fagforeninger. Lønnene i byggefag forhandles årlig.

Hva er oppgavene til en taktekker og hvordan ser jobben ut i Norge?

Det er ingen vesentlige forskjeller mellom arbeidet til en taktekker i Polen og Norge. Hver dag dekker og reparerer han takene. De daglige oppgavene til en taktekker inkluderer også å installere takisolasjon eller dekke treelementer med metallplater, samt klargjøre et vannavløpssystem. En taktekker er også svært ofte ansvarlig for målingene og inventaret. Han jobber også med snekkere som lager konstruksjonselementer i tre.

Utvilsomt er en taktekker en arbeider som bør ha tilstrekkelig fysisk form. På grunn av arbeidet i høyden er dette spesielt viktig – ekstrem forsiktighet kreves også med det personlige verneutstyret som brukes. En taktekker skal være preget av et utrolig fokus på detaljer og nøyaktighet både i måling og klargjøring av komponenter og deres etterfølgende montering i bygningen.

Det er viktig å vite at en taktekkers arbeid ofte foregår under krevende forhold – kulde eller regn. Av denne grunn bør norsk arbeidsgiver sørge for behagelige, komfortable og varme arbeidsklær. I Norge er det også vanlig praksis å skaffe ansatte et kjøretøy for å kjøre til stedet for byggekontrakten.

Må jeg snakke norsk for å finne jobb her i landet?

Mange polske taktekkere som ønsker å jobbe i dette yrket i Norge frykter at språkbarrieren blir uoverkommelig. Det er imidlertid verdt å huske på at det er mangel på bygningsarbeidere i markedet i dag – også taktekkere. Av denne grunn ignorerer arbeidsgivere svært ofte manglende kunnskaper i norsk språk.

De fleste nordmenn snakker engelsk veldig godt, og det er slik de kommuniserer med andre ansatte. Det viser seg imidlertid at selv mangel på engelskkunnskaper ikke bør blokkere veien til en godt betalt jobb – selv om arbeidsgivere selvfølgelig på et tidspunkt vil kreve i det minste grunnleggende samtaleferdigheter på dette språket. Som allerede nevnt har dette også betydning for lønnen.

Hvor kan jeg finne jobb for en taktekker?

Men å kunne engelsk eller norsk gir deg andre fordeler – du kan bo fritt i Norge og håndtere formelle saker på kontorer eller andre institusjoner. Men vil du føle deg trygg før turen til Norge, benytt deg av byråets jobbtilbud. Det er verdt å huske at et slikt selskap alltid sjekker sine entreprenører for troverdighet.

Et bredt produktspekter og Jobb Assistanse sin veletablerte posisjon i markedet gjør at mange polske byggefagfolk velger sine tjenester. Vi er overbevist om at du også vil finne drømmejobben!

Artur Jemioł – eieren av Job Assistanse som har mange ledige taktekkere som du finner her https://jobbassistanse.com/oferty-pracy-w-norwegii/dekarz/.

sponset artikkel

You may also like

Leave a Comment