Home » Løpe-VM: Johannes Hoesflot Klaebo vant 20 km-løpet og satte rekorden

Løpe-VM: Johannes Hoesflot Klaebo vant 20 km-løpet og satte rekorden

by Catherine Monroe

Johannes Hoesflot Klaebo vant 20 km klassisk teknikk på siste konkurranse i langrenns-VM i Lahti. Nordmannen tangerte dermed rekorden til landsmannen Therese Johaug, som dominerte 20 løp i sesongen 2019/20.

Nordmennene dominerte konkurransen også denne sesongen – kun én av syv topplasseringer ble besatt av en representant fra et annet land. På den sammenlagte plasseringen tok konkurrenter fra Norge de seks første plassene.

SE OGSÅ: Verdenscupløping: Kalvaa er best på 20K

Klaebo fullførte løpet med tiden 44.13.0. Andre var hans landsmann Paal Golberg, som tapte 5,4s til vinneren, og den tredje svensken William Poromaa, som endte 6s bak vinneren.

Klaebo hadde på forhånd sikret seg en stor krystallkule og en liten for sprint. Golberg viste seg å være distansen best.

Polakkene startet ikke i søndagens renn. Maciej Staręga tok den høyeste plassen i den samlede stillingen – han endte på 42. plass. Dominik Bury ble nummer 47 og broren Kamil ble nummer 95.