Home » Løpe-VM: Ragnhild Gloeersen Den Haag Raskest over 50 km i Oslo

Løpe-VM: Ragnhild Gloeersen Den Haag Raskest over 50 km i Oslo

by Catherine Monroe

Den norske skiløperen Ragnhild Gloeersen Haga har vunnet 50 km friteknikk-konkurranse i Oslo i verdenscuppen. Den samlede lederen av syklusen, Weng, endte på sjuende. Polske kvinner stilte ikke til start.

Tradisjonelt dominerte norske kvinner konkurransen – fem representanter fra det landet ble rangert blant de syv beste i konkurransen. Det første kvinneløpet over denne distansen i verdenscupen ble gjennomført av alle de 32 deltakerne.

SE OGSÅ: Polsk skihopper pensjonert! Han er en olympisk mester

Den Haag tilbakela distansen på 2:13.36.1, og kom i mål 0.3s raskere enn andreplass i mål til landsmannen Astrid Oeyre Slind. Vise verdenscupleder Jessie Diggins fra USA sikret tredjeplassen – 0,5 sekunders forskjell til Weng i totalstillingen.

En gruppe på syv konkurrenter deltok i den siste 8K-sløyfen. Norske Margrethe Bergane satte lenge farten. Verdenscupleder Weng tålte det ikke.

– Dette er min nest viktigste seier i karrieren. Jeg er glad for å ha kommet tilbake til suksess etter OL-medaljen i PyeongChang. I mål holdt jeg mer styrke – vurderte Haga. Vinneren ble belønnet med en kort samtale med den 86 år gamle kongen av Norge, Harald V.

Kerttu Niskanen, utholdenhetslederen, ble nummer åtte, mer enn halvannet minutt bak vinneren.

fdz, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment