Home » Lørdag (05.03) – se den viktigste informasjonen fra landet og fra …

Lørdag (05.03) – se den viktigste informasjonen fra landet og fra …

by Catherine Monroe

(17:50) Situasjonen ved grensen, utvandringen av flyktninger fra Ukraina og behovet for ytterligere sanksjoner mot Russland og styrkingen av NATOs østflanke – dette var temaene på møtet med USAs utenriksminister Antony Blinken – statsminister Mateusz annonserte Morawiecki lørdag.

Lederen for USAs diplomati Antony Blinken besøker Europa – fredag ​​snakket han i Brussel med lederen for EU-diplomatiet Josep Borrell, han møtte lederne for EU, G7 og NATOs diplomati. Blinken er i Polen på lørdag. Om morgenen møtte han blant andre USAs utenriksminister, statsminister Mateusz Morawiecki.

På ettermiddagen oppsummerte regjeringssjefen møtet i sosiale medier.

finne ut mer.

(13:10) USAs president Joe Bidens administrasjon har bedt Kongressen om godkjenning til å overføre 2,75 milliarder dollar for å støtte humanitære tjenester i Ukraina og Polen, sa USAs utenriksminister Antony Blinken i Rzeszow lørdag.

På konferansen, etter å ha møtt Zbigniew Rau, lederen for polsk diplomati, påpekte Blinken at verdier som frihet, fred og sikkerhet er spesielt truet i dag. «Polakker vet hvor viktig det er å forsvare frihet, akkurat som amerikanere gjør, så med støtte fra Ukraina vil vi stå sammen mot en bevisst, ulovlig og uprovosert invasjon,» sa han.

finne ut mer.

(19:20) Leder Bob Menendez i USAs senats utenrikskomité ba lørdag polske, slovakiske, rumenske og bulgarske myndigheter om å overlevere krigsfly fra sovjettiden til Ukraina. Dette er resultatet av et virtuelt møte mellom kongressmedlemmer med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy.

«Jeg appellerer til Romania, Slovakia, Bulgaria og Polen om umiddelbart å overlevere jagerfly fra sovjettiden til det ukrainske luftvåpenet for å beskytte sivile mot luftangrep fra Russland,» skrev Menendez på Twitter etter et virtuelt møte mellom senatorer og kongressmedlemmer med Zelenskyi, som krevde. levering av fly.

finne ut mer.

Kamil Stoch tok ellevteplassen i hopp-VM i Oslo. Vinneren ble nordmannen Marius Lindvik.

Den andre var tyskeren Markus Eisenbichler og den tredje nordmannen Robert Johansson. Verdenscupleder Ryoyu Kobayashi fra Japan ble klassifisert som sjette.

Paweł Wąsek tok 14. plass, Dawid Kubacki 18. og Piotr Żyła 22. plass.

finne ut mer.

Muligheten for å vedta nok en pakke med sanksjoner mot Russland, samt militær og humanitær hjelp til Ukraina, var gjenstand for samtaler lørdag i Rzeszów mellom sjefen for utenriksdepartementet Zbigniew Rau og en delegasjon fra den amerikanske kongressen, det polske departementet. of Diplomacy sa.

Lørdag kom USAs utenriksminister Antony Blinken til Rzeszów, møtte statsminister Mateusz Morawiecki og skal deretter snakke med sjefen for utenriksdepartementet, Zbigniew Rau.

finne ut mer.

(8:50) National Atomic Energy Agency registrerer ingen urovekkende avlesninger fra enheten som måler strålingsnivåer, sa PAA lørdag morgen. Det er ingen fare for helsen og livet til mennesker eller miljøet i Polen, understreket byrået.

Data fra målestasjoner publisert av PAA viser at doseraten for gammastråling i Polen på lørdag ikke skilte seg fra verdiene målt forrige måned.

I følge Det internasjonale atomenergibyrået og ukrainske myndigheter er området til atomkraftverket Zaporizhia under kontroll av russiske væpnede styrker, mens anleggets drift kontrolleres av deres personell og overvåking er også aktiv, og ingen forhøyede nivåer av stråling er oppdaget.

finne ut mer.

(8:50) Den amerikanske kongressen har godkjent salg av 250 Abrams-stridsvogner til Polen, dette er det siste viktige steget før signering av kjøpsavtalen – kunngjorde sjefen for forsvarsdepartementet Mariusz Błaszczak lørdag morgen. Han understreket at det var den viktigste våpenordren på mange år.

«Den polske hæren styrker seg! Den amerikanske kongressen har godkjent salg av 250 Abrams-stridsvogner til Polen. Dette er det siste viktige steget før man signerer salgskontrakten. Dette er den viktigste våpenkontrakten på mange år» – skrev forsvarsministeren på Twitter.

midten av februar i år. Det amerikanske utenriksdepartementet har godkjent salg av 250 Abrams-tanker i den mest moderne versjonen av M1A2 SEPv3 til Polen.

finne ut mer.

(8:30) Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy la ut en video på Instagram der han benektet rykter spredt av russisk propaganda om at han hadde forlatt kontoret sitt i Kiev og forlatt Ukraina.

«Annenhver dag er det informasjon om at jeg stakk av et sted – fra Ukraina, Kiev, kontoret mitt. Men som du kan se, er jeg fortsatt her, Andriy Borisovych (Ermak) er her. Ingen kom noen vei. Vi jobber her, sa Zelenskyj i innspillingen som ble publisert fredag ​​kveld.

finne ut mer.

(8:30) Barneombudsmann Mikołaj Pawlak advarer helseminister Adam Niedzielski om at noen flyktninger fra Ukraina, inkludert noen barn, ikke har tilgang til gratis behandling fordi de ikke har dokumenter som bekrefter grensepassering.

Som understreket i kunngjøringen publisert på Barneombudsmannens nettsted på lørdag, «skal tusenvis av ukrainske barn til Polen med behov for øyeblikkelig medisinsk hjelp, inkludert palliativ behandling.»

Den fant at «den polske staten har tatt utfordringen og gitt flyktninger tilgang til gratis behandling – på grunnlag av dokumenter som beviser at de har krysset grensen». «Barneombudet advarer imidlertid helseministeren om at enkelte flyktninger ikke har en slik bekreftelse» – leser vi.

finne ut mer.

(7:50) Ro og selvtillit er spesielt nødvendig når man har å gjøre med mennesker som flykter fra krigen i Ukraina, sa Irena Datchenko, en psykolog som jobber med ukrainere som kom til Szczecin.

Psykologen og mannen hennes kom til Szczecin for første gang i 2014. Mannen hennes jobber forskjellige steder rundt om i verden, men – som hun sa – nå trengs hun her. Han samarbeider med Mi-Gracja Association.

«Kvinnene og barna som først kommer til meg trenger en samtale – det er krisepsykologi. Først snakker vi, så puster vi, og så begynner de å se hva som skjer rundt dem – de enkleste tingene: hvor mange vinduer i rommet, hva sitter de på. Senere begynner de å fortelle historier. Stort sett – hvordan de kom hit «- fortalte Irena Datchenko til PAP.

finne ut mer.

(6:10) Teknikken med mindfulness, som blir stadig mer populær, blir ofte behandlet som en kur for alle sjelens plager. I mellomtiden viser den nyeste forskningen at effektene ikke alltid er positive, så – som enhver form for åndelig praksis – bør den brukes med en bevissthet om hvordan den fungerer og om det er dette vi prøver å oppnå.

En ny studie på dette området ble utført av Andrew Hafenbrack, en assisterende professor ved Institutt for ledelse og organisasjon ved University of Washington i USA. Resultatene var overraskende. «Å praktisere mindfulness kan distrahere folk fra deres egne forbrytelser og forpliktelser overfor andre, og noen ganger forstyrre det moralske kompasset,» sa forskeren. Han understreket at han ikke prøvde å fraråde noen fra oppmerksomhet, bare å oppmuntre til større bevissthet om når og hvordan vi gjør det.

finne ut mer.

You may also like

Leave a Comment