Home » Lørdag (28/05) – se den viktigste informasjonen fra landet og fra …

Lørdag (28/05) – se den viktigste informasjonen fra landet og fra …

by Catherine Monroe
(18:40) 12. seedet Hubert Hurkacz beseiret den belgiske tennisspilleren David Goffin 7-5, 6-2, 6-1 i tredje runde av Grand Slam French Open i Paris. Polakkens nærmeste rival blir enten Norges Casper Ruud (nr.8) eller Italias Lorenzo Sonego (nr.32).

Hurkacz startet kampen på Roland Garros-banene med å slå Italias Giulio Zeppieri 7-5, 6-2, 7-5 og Marco Cecchinato 6-1, 6-4, 6-2.

Opplevde mer

(16:40) Jeg er overbevist om at Ukraina vil vinne krigen med Russland, sa president Volodymyr Zelenskyy i et intervju med nederlandsk fjernsyn. Den ukrainske lederen sa også at han «ikke forsto nederlandsk tvil om landets EU-kandidatur».

Samtalen ble tatt opp i Kiev og vil bli sendt på nederlandsk offentlig fjernsyns Nieuwsuur-program lørdag kveld.

Opplevde mer

(15:50) De nasjonale ishockeylagene i Russland og Hviterussland vil ikke delta i internasjonale turneringer, inkludert verdensmesterskapet, i sesongen 2022/23. Årsaken er den militære invasjonen av Ukraina. Det meldte leder for IIHF, Luc Tardif, på pressekonferansen lørdag.

– Vi måtte posisjonere oss tydelig for neste sesong. Russland og Hviterussland vil ikke lenger delta i våre turneringer. Vi ønsket å avvente utviklingen av situasjonen til den bedrer seg. Så langt er det ingen indikasjoner på dette. Det er ikke noe annet vi kan gjøre for øyeblikket,» la Tardif til.

Opplevde mer

(13:00) Alicja Rosolska og New Zealands Erin Routliffe har gått videre til den tredje dobbeltrunden i French Open Grand Slam-tennisturneringen. Lørdag beseiret de amerikaneren Kaitlyn Christian og hviterusseren Lidia Morozova 6-2, 6-2 i Paris.

Deres nærmeste rivaler vil være ungarske Dalma Galfi og russiske Anna Kalinska eller ungarske Anna Bondar og belgiske Greetje Minnen.

Opplevde mer

(12:10) Takket være samarbeidet med partnere mottok Ukraina en forbedret variant av M109 selvgående haubitser, samt Harpoon anti-skipsmissiler og mer enn 100 droner; Dette viser tydelig at Ukraina ikke er alene, kunngjorde landets forsvarsminister, Oleksiy Reznikov, lørdag.

«Ukraina har allerede mottatt den selvgående haubitsen M109 i en av de modifiserte variantene. Det er en enhet av meget høy kvalitet. Leveringen var et resultat av samarbeid mellom flere land», skrev Reznikov på Facebook.

Opplevde mer

(10:30) Siden invasjonen av Ukraina begynte, har det russiske militæret allerede mistet rundt 30 000 mann. Soldater, inkludert rundt 250 de siste 24 timene, sa generalstaben til de væpnede styrker i Ukraina lørdag.

Siste dag mistet Russland også flyet, 4 helikoptre, 8 stridsvogner, 12 pansrede kjøretøy, 5 artillerisystemer og 2 flere rakettkastere, ifølge en melding publisert på Facebook

Opplevde mer

(10:00) I Luhansk-regionen i det østlige Ukraina teller den russiske hæren rundt 10.000 mennesker, sa regionens leder, Serhiy Haydai, på ukrainsk statlig fjernsyn lørdag.

Hajdaj vurderte at dette er enheter som er «permanent lokalisert i Lugansk-regionen». Disse troppene, la han til, prøver å angripe og «prøver å avansere i alle mulige retninger».

Opplevde mer

(9:30) Det er medieoppslag om apekopper, men vi har effektive vaksiner mot det. Jeg er mer bekymret for de nye SARS-CoV-2-variantene; Kina kan igjen bli årsaken til en ny bølge av sykdom, sa virolog Dr. Paweł Zmora i et intervju med PAP.

Lederen for Institutt for molekylær virologi ved Institutt for bioorganisk kjemi ved det polske vitenskapsakademiet i Poznań, dr. Paweł Zmora, i et intervju med PAP, innrømmet at monkeypox er «veldig medieorientert» fordi det forårsaker veldig spesifikke symptomer. «På den annen side har hele verden blitt interessert i apekopper fordi vi hele tiden leter etter en felles kobling mellom mennesker som har fått det i Portugal, Spania og Storbritannia,» sa han.

Opplevde mer

(8:00) Volodymyr Zelensky snakket til Stanford University-samfunnet via videolenke på fredag, og begynte med å svare på et spørsmål som ofte ble besvart av Stanford-kandidater: «Hva betyr mest for deg og hvorfor?»

«Jeg har svart på dette spørsmålet i lang tid, spesielt de siste 93 dagene da jeg prøver å gi landet mitt alt det trenger slik at vi kan overleve, forsvare vår frihet og vinne,» sa Zelenskyy.

Opplevde mer

(5:50) Lørdag spiller Iga Świątek og Hubert Hurkacz sine kamper i tredje runde av French Open Grand Slam-turneringen i Paris. Polske tennisspillere kommer også inn på banen, inkludert Alicja Rosolska to ganger – først i double, deretter i mixed.

Verdens nummer én møter Danka Kovinic ved middagstid. Świątek, vinneren av 2020 French Open, har ikke spilt med representanten for Montenegro så langt.

Opplevde mer

You may also like

Leave a Comment