Home » Louis Vuittons nye smykkekolleksjon faller fra hverandre på sosiale medier

Louis Vuittons nye smykkekolleksjon faller fra hverandre på sosiale medier

by Connie Nielsen

Det franske luksusmotemerket Louis Vuitton har lansert en reklamekampanje for sin nye smykkekolleksjon, LV Volt, som allerede har fått ringvirkninger på sosiale medier. Merkets bokstaver i utformingen av LV-smykker leses nemlig av mange som bokstaven Z, som har blitt et symbol på støtte til Russlands aggresjon i Ukraina de siste ukene.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

I beskrivelsen av den nye smykkekolleksjonen bemerker motehuset at de ikoniske initialene L og V «fletter seg sammen og skiller seg i mange kombinasjoner, og blir en metafor for bevegelse og energi.» Armbåndene, halskjedene og ringene skal promoteres av den amerikanske rapperen Kids Kudi, skuespillerinnen Alice Vikander og den kinesiske skuespillerinnen Gina Jin.

Den nye kampanjen utløste en meningskamp på sosiale nettverk. Noen stiller spørsmål ved om den latinske bokstaven Z virkelig er forbudt nå, mens andre synes det er uakseptabelt å bruke bokstavene L og V i et design som tydelig leser Z. En blogger påpekte til og med at den nye kampanjen også ble lagt merke til i russiske medier, der den blir behandlet som «støtte til den russiske spesialoperasjonen i Ukraina».

Louis Vuitton var imidlertid et av de første selskapene som kunngjorde sin exit fra det russiske markedet i begynnelsen av mars. En talsmann for selskapet sa til New York Times at selskapet vil fortsette å betale lønn og fordeler til 3500 ansatte. Det var totalt 120 butikker av dette merket i Russland.

Det ukrainske nyhetsbyrået Unian rapporterte at den nye Louis Vuitton-smykkekolleksjonen ble vist første gang 5. februar i år, 21 dager før krigen.

Allerede 3. mars publiserte selskapet en uttalelse på sine sosiale nettverk om at det var «dypt sjokkert over tragedien i Ukraina» og bestemte seg for å donere én million euro til FNs UNICEF for å hjelpe ukrainske barn.

You may also like

Leave a Comment