Home » Lungesykesykehuset i Łódź anslår ofre etter brann…

Lungesykesykehuset i Łódź anslår ofre etter brann…

by Gunnar Garfors

En 72 år gammel pasient døde i en brann som startet mandag kveld ved Senter for behandling av lungesykdommer og rehabilitering ved ul. Okolna i Lodz. Pasienter fra den brannskadede avdelingen ble overført til andre sykehuspaviljonger. Nye registreringer ble også suspendert tirsdag.

«Kl. 12.30 brøt det ut brann i lunge- og lungekreftavdelingen på sykehuset vårt. Dessverre døde en av de inneliggende pasientene. Takket være den nesten heroiske holdningen til pleie- og medisinsk personell ble 19 pasienter evakuert fra avdelingen og flere dusin fra naboavdelingen, fraktet til andre paviljonger og ventet på ytterligere medisinske avgjørelser der,» informerte direktøren for Provincial Health Centre of Senter for behandling av lungesykdommer og rehabilitering i Łódź, MD Waldemar Kowalczyk på en pressekonferanse mandag.

Brannen brøt ut i et dobbeltrom i første etasje hvor en 72 år gammel pasient med respirasjons- og sirkulasjonssvikt var alene. Mannens tilstand tillot ham ikke å reise hjem i ferien. Som pressetalsmann for det kommunale hovedkvarteret til statens brannvesen i Łódź, den unge Cpt. Łukasz Górczyński, brannen kunne ha blitt startet av pasienten selv mens han røykte en sigarett i sengen, men så langt er dette bare gjetninger. Ledelsen ved sykehuset bekreftet det heller ikke.

«Begrunnelsen krever funn fra en brannsakkyndig, politiet og statsadvokatembetet. Vi må vente og se hva disse funnene er, sier Dr. Kowalczyk.

To sykepleiere og en lege ble også skadet under evakueringen av pasienter, forgiftet av gassene som ble sluppet ut under brannen. Alle tre ble ført til sykehuset i Zgierz, en løslatt etter å ha blitt diagnostisert.

«Kolleger sa at røyken var så tykk at det var umulig å spre den med hendene. Til tross for dette klarte de å evakuere pasientene, og det er verdt å merke seg at disse personene var i en så alvorlig tilstand at de ble på sykehuset i ferien. I denne katastrofen og dramaet var vi heldige at vår interne transport klarte å frakte pasienter til andre paviljonger,» forklarte Dr. Kowalczyk.

Mandag på sykehuset på ul. Okólna ble alle innleggelser suspendert bortsett fra barnelungeavdelingen. Selv om senter for lungemedisin og rehabilitering holder til i flere paviljonger, er flaskehalsen i dagens situasjon diagnostikk. Et tomografi- og magnetisk resonanstomografilaboratorium er plassert under brannstasjonen, som ble fullstendig oversvømmet med vann under slukningsarbeidet – før igangsetting må det kontrolleres om apparatene ikke er skadet og fungerer som de skal.

«Rommet der brannen sto, ser verst ut, det var helt nedbrent. Det kom brann og røyk fra dette rommet – veggene og taket i korridoren er helt svarte. Det ser dramatisk ut – det lukter brann, hele greia.» Gulvet oversvømmes av vann, installasjoner stenges. Den andre delen av stasjonen ser litt bedre ut, adskilt fra brannkilden med en dør. Reparasjon av denne skaden vil kreve svært store utgifter, vi håper at kostnadene vil bli dekket av sykehusforsikringen.» – la visemarskalk i provinsen Piotr Adamczyk, som driver sykehuset ved ul. Okölna, til.

Han bemerket at sykehuspersonalet nylig hadde fått opplæring i brannsikkerhet, noe som sannsynligvis bidro til den svært effektive evakueringen.

«Jeg vil takke sykepleierne og legen som ble evakuert raskt om natten, og risikerte sin egen helse og liv. Det verste for oss er døden til pasienten som døde som følge av brannen; Vi kondolerer til familien hans. Vi prøver også å hjelpe alle som er evakuert – sykehuset er et sted vi skal føle oss trygge, vi kommer hit for å få hjelp. Hvis noen sliter etter gårsdagens hendelser, er en av tingene vi tilbyr psykologhjelp. understreket Adamczyk.

Innleggelser på sykehuset ved ul. Okólna skal etter planen gjenopptas i morgen, men det er foreløpig ikke kjent i hvilken grad dette vil være mulig.» (PAP)

Forfatter: Agnieszka Grzelak-Michalowska

generalforsamling/ meg/

You may also like

Leave a Comment