Home » Målet vårt er å spille blant topp 5

Målet vårt er å spille blant topp 5

by Thure Lindhardt

– Vi prøver å bryte hegemoniet til de beste lagene. Vi legger ikke skjul på at vi ønsker å være blant topp 5 og til og med kjempe om topp 4. Men det er egentlig ikke en overraskelse. Det er klubber som ser bra ut selv etter å ha mistet basemen som ZAKSA – sa Kryspin Baran, president for Aluron CMC Warta Zawiercie

Uros Kovacević har skinnet siden starten av sesongen. Lønner overføringen seg allerede?

Kryspin Baran: – Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med innstillingen hans. Dens ukonvensjonelle karakter, karisma og «farge» passer veldig godt sammen med karakteren til klubben vår. Han ble raskt en fanfavoritt. Hans gode oppførsel kommer ikke som noen overraskelse. Vi forventet at han skulle spille bra fra sesongstart. Han kom til klubben en uke etter EM og opprettholder fortsatt formen utviklet for den turneringen. Men det kommer en tid da det begynner å spille svakere. Det er uunngåelig. Derfor kan vi ikke basere spillet vårt på bare én spiller. Andre må også leve opp til sine evner og forventninger.

Var det vanskelig å overbevise en spiller som Kovacević om Zawiercie?

– Uros hadde signert en kontrakt i Kina for neste sesong, men pandemien tvang ham til å endre planene. Da vi fikk muligheten til å signere ham, tok vi den. Men når du signerer slike spillere, er det ikke de økonomiske argumentene som betyr mest. Hvis det var det, ville internettauksjoner blitt organisert og spilleren ville gå dit de ville få mest. Det avgjørende er spillerens vilje til å spille i en klubb og til å samarbeide med de rette menneskene. I vårt tilfelle spilte Igor Kolaković, som kjenner ham veldig godt, en stor rolle i å finne Uros. Jeg vet at Uros fortsatt hadde et tilbud fra det polske markedet, tjue prosent mer enn vårt, men han avslo det likevel.

Hvorfor så store avvik når det gjelder spillere. Kovacević og Piotr Orczyk skinner, og Facundo Conte, for eksempel, går under?

– Det er normalt. Ikke alle jobbet gjennom forberedelsestiden på samme måte, noen spilte for landslagene hele sommeren og må først nå komme til passende avdeling. Noen spillere, som Szalcha, sliter med helseproblemer. Nå gjelder det å finne den rette balansen slik at alle spillere er optimalt tilgjengelige. Som sagt, selv om Uros er best i ligaen nå, er det vanskelig å forvente at han skal spille slik hele sesongen. Når han er nede, må andre ta ansvar for utfallet.

Hva med den nye hallen? Er det en sjanse for at laget spiller i et nytt, større anlegg de neste årene?

– Den gode nyheten er at byen har fått midler fra norske midler for å forberede et byggeprosjekt. Dette er det første trinnet. Det er godt å ha et slikt design på skrivebordet. Diskusjoner om gjennomføring av satsingen startes først etter at denne er utarbeidet. Du kan se at byen prøver å finne midler til å bygge en hall. Den er interessert i konstruksjonen.

Foruten Asseco Resovia, er Aluron den eneste privatfinansierte klubben. Du kan ikke regne med støtte fra statseide selskaper som Cuprum Lubin, Jastrzębski Węgiel eller PGE Skra Bełchatów, og det kan byen?

– Vi får tilskudd fra byen og er glad for at det finnes. Dette er imidlertid en dråpe i bøtta med behov. Det er mange ganger mindre enn hva andre klubber mottar. Vi snakker om det med lokale myndigheter. Vær oppmerksom på at bildet av byen laget av teamet vårt er verdsatt til flere millioner zloty. Jeg håper at det på sikt kan utvikles en samarbeidsmodell som er tilfredsstillende fra alle kanter.

You may also like

Leave a Comment