Home » Manchester United sender «super sub» Solskjær tilbake til garderoben

Manchester United sender «super sub» Solskjær tilbake til garderoben

by Thure Lindhardt

Ole Gunnar Solskjær, kjent for sin avgjørende inntreden som spiller, fikk sparken fra trenerstillingen til Manchester United søndag, hvor han aldri virkelig etablerte seg som en startspiller som en enkel midlertidig spiller.

«Ole vil for alltid være en legende i Manchester United og vi beklager at vi tok denne vanskelige avgjørelsen,» skrev klubben i en uttalelse.

«Super-ubåten» har ikke overlevd lagets forverring siden midten av september, og kulminerte med et ydmykende 5-0-nederlag på Old Trafford av historiske rivaler Liverpool 24. oktober.

En katastrofal bragd som fremhevet mangelen på gameplay etter to og en halv sesong i posisjonen som «super sub», et kallenavn han vant ved å score 28 av sine 126 mål med Manchester fra benken, en rekord på den tiden (1996-2007) ).

United sa at «de siste tre årene har vist alt det harde arbeidet med å gjenoppbygge grunnlaget for langsiktig suksess», men fremgangen har blitt en skam.

Et ydmykende tilbakeslag (4-1) på lørdag på ydmyke Watford, 17. før denne kampen, ville ha vært en for stor skuffelse da de røde djevlene ble nedrykket til 7. plass etter 12 dager, 12 poeng bak lederne Chelsea.

Hans assistent Michael Carrick, også en tidligere klubb, tar over stillingen mens klubben for tiden leter etter en trener for å avslutte sesongen.

Ifølge engelsk presse skulle den Mancunian-klubben prøve å overbevise Zinedine Zidane om å etterfølge ham.

Før denne sesongen så imidlertid laget hans ut til å være i en oppadgående trend totalt sett.

Solskjær kom på slutten av 2018 som etterfølgeren til José Mourinho, mens atmosfæren i laget var skremmende, spillerne tappet og demobiliserte.

– Tilbakevendende tvil –

Hans bang-bang-debut, med 14 ubeseirede kamper, overbeviste ledelsen om å bekrefte ham på vervet i mars før en mislykket sesongavslutning brakte laget tilbake til 6. plass, hvor han fant det.

En melding som ble mottatt med skepsis på grunn av mangelen på referanser: etter å ha fullført leksjonene med Mancunian Reserve, hadde han trent den norske klubben Molde to ganger, før og etter en mislykket opplevelse i Cardiff i 2014.

Hans kjærlige karakter sto også i kontrast til karakterer knyttet til historien om «MU», som Sir Alex Ferguson, Louis van Gaal, Mourinho på benken eller Eric Cantona og Roy Keane på banen.

Men til syvende og sist hadde rekrutteringen hans som spiller overrasket ham, og det hindret ham ikke i å score det avgjørende målet i den imponerende Champions League-finalen i 1999 mot Bayern München (2-1).

Solskjær, et løfte om «identitetsstyring» gitt til fansen, roet klubben ned, gjenopprettet gruppens tillit, men gikk glipp av det siste trinnet, det eneste som betyr noe: titlene.

Hans inntreden i saken vil til slutt avsløre hans regjeringstid: en gradvis utvikling som består av oppmuntrende serier undergravd av mer negative serier som vekket tvil igjen.

– Ubestridelige menneskelige egenskaper –

Det var 19 ubeseirede kamper mellom mars og juli 2020 som gjorde at United kom på pallen (3.)

Takket være hans ubestridelige menneskelige egenskaper, gjorde Solskjær det bedre enn noen i Manchester, den uforutsigbare Paul Pogba, mens han klekket ut avansementet eller bekreftelsen til unge mennesker fra treningssenteret som Scott McTominay, Marcus Rashford eller Mason Greenwood.

Etter å ha forvandlet laget sitt til formidable kontringsmaskiner, håpet nordmannen å gjenopplive dominerende Manchester United fra Ferguson-årene.

Investeringer fulgte med Harry Maguire, Aaron Wan Bissaka, Donny van de Beek, Jadon Sancho, Raphaël Varane og selvfølgelig Cristiano Ronaldo, selv om konsekvensene av denne rekrutteringen er tvilsomme.

Det ble til og med utvidet til 2024 i fjor sommer for å konkurrere i ligaen med Chelsea, City eller Liverpool.

Men det er allerede ikke snakk om tittelen, og kvalifiseringen i C1 for en høne som virket innen rekkevidde er fortsatt usikker.

Solskjær levde i flere uker på lånt tid, reddet av mangelen på en troverdig erstatter, og noen flere poeng kan ha holdt ham på vervet til i sommer.

Men æren hans har blitt brukt opp med lagets siste sløve kamper som ser ut til å ha gitt opp, og ledelsen har vist veien til å bli en super-sub.

hap / eba / fbr / vann

You may also like

Leave a Comment