Home » Marian Kmita: Vil du ha fred? Så gjør deg klar!

Marian Kmita: Vil du ha fred? Så gjør deg klar!

by Catherine Monroe

Noen, som tidligere rådgiver for USAs president George HW Bush – militærhistoriker Edward Luttwak – sier kort til polske medier – «Du har fire måneder på deg å bli klar»! Og selv om det høres skummelt og utrolig ut, bør amerikanerens ord ikke tas lett på.

Luttwak, i en lang samtale med Agaton Koziński i månedsbladet Alt som er viktigst, forteller oss at Polen bør ta i bruk en finsk eller israelsk forsvarsmodell så snart som mulig, der alle, bokstavelig talt alle innbyggere, er beskyttet på kort, seks -måneders militærtjeneste. Han legger til at vårt håp om reell støtte fra alle NATO-allierte i tilfelle problemer med Russland snart kan smertelig bekreftes. For å avslutte det lange og interessante intervjuet med Mr. Luttwak, er det generelle budskapet kort og spesifikt – hvis du vil regne, stol på deg selv.

Polakker er ikke gjess og de har ikke bare språket deres, men også sinnet sitt, så uten å vente på at Putin skal komme til oss, eller på den kommende moderniseringen av vår hær- og reservisttreningssystem, har de allerede lange køer ansatt for å skyte butikker. De prøver instinktivt å supplere disse med egne ressurser så raskt som mulig. Det er selvsagt kun de som allerede har våpenkort som står i disse køene, og de er det dessverre ikke så mange av i vårt land. Litt over 252.000. For en befolkning på 38 millioner er det overraskende lavt sammenlignet med andre europeiske land. Alt dette skyldes den kompliserte prosessen frem til våpenlisensen, som i dag er både tidkrevende og kostbar. Ikke rart at vi, som rapportert av månedsavisen STRZAŁ.pl, rangerer sist i Europa når det gjelder antall våpen per 100 innbyggere. I tabellen over tjue klassifiserte land som det var tilgjengelig pålitelige data for, er lederen av denne soldaten Finland, som har nesten 28 våpen tilgjengelig for 100 innbyggere, og vi – for å konkludere med klassifiseringen – bare 1,73, som har et våpen, en pistol , en pistol eller skytepistol. Våre nærmeste naboer gjør det også betydelig bedre på denne rangeringen, der tsjekkerne har 7,55, tyskerne 7,37 og slovakene 6,49 våpen per hundre innbyggere i landet. Så hvordan implementerer du Edward Luttwaks gode råd når det ikke er like mange våpen i polske husholdninger som i de ledende landene i denne forbindelse, Finland, Norge, Østerrike, Kroatia eller Sveits?

For raskt å forbedre denne pinlige statistikken, er det et presserende behov for å endre våpen- og ammunisjonsloven for å møte de vanskelige tidene og gi oss en sjanse til å forsvare den polske staten selv i det verste scenario. Enkel, men kontrollert tilgang til våpen er en måte å fremme skytesporten som grunnlag for utdanning i felten. Vi har for tiden litt over 45 000 lisensierte skyttere i 396 klubber over hele Polen. Dette er ikke et utrolig tall, men det er langt større enn øynene til våre væpnede styrker – Territorial Defense Forces. Legg til 132 000 jegere og du har en hær av de som har luktet krutt og vet hva et sikte foran, et sikte bak, en kollimator, en nattsynsbrille og et termisk kamera er. Jegere har også utmerket lokalkunnskap, så nyttig, til og med uvurderlig i tilfellet «W».

Så hva skal vi gjøre for å gjøre rådene til Edward Luttwak nyttige for oss? Vel, for det første, som nevnt ovenfor, er det et presserende behov for å endre bestemmelsene i våpen- og ammunisjonsloven for å lette Polens tilgang til skytevåpen. For det andre, i den nåværende regjeringen i republikken Polen trenger du en ekte leder som ikke bare vil ta seg av liberaliseringen av regelverket om tilgang til våpen, men også alle skytemiljøene fra hæren (selv om det bare skulle være en TDF) og uniformerte tjenester om jegere til idrettsutøvere i et logisk forsvarssystem. For det tredje, og like viktig, må den polske forsvarsindustrien, som driver med produksjon av håndvåpen og ammunisjon, avskaffes umiddelbart, slik at vi kan ty til innenlandsk produksjon og ikke må regne med utenlandske forsyninger i terrortider.

Den naturlige utfører av denne planen bør være sjefen for forsvarsdepartementet, minister Mariusz Błaszczak, men ministeren for sport og turisme, Kamil Bortniczuk, vil sannsynligvis også ta seg av den når han skyter seg selv hver dag og treffer målet til merke som er fint å se på, og han har definitivt mindre planer for i dag enn minister Błaszczak. Planen bør omfatte minst fire departementer. Åpenbart – departementet for nasjonalt forsvar, sport og turisme, miljø på grunn av jegere og utdanning, om bare for å minne polsk ungdom hva KBKS var populært i det siste.

Hvis det ble gjort raskt, ville Putins folk kanskje vite hva den berømte japanske admiralen Yamamoto visste under andre verdenskrig. På spørsmål om han planla å angripe USA på deres jord, svarte han kort – nei! Hvorfor – fordi det er en mann med en pistol bak hver busk, siv og tre.

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment