Home » Marit Bjoergen sendte sine kondolanser til Justyna Kowalczyk. «Jeg blir med i sorgen og tapet»

Marit Bjoergen sendte sine kondolanser til Justyna Kowalczyk. «Jeg blir med i sorgen og tapet»

by Gunnar Garfors

Marit Bjoergen, for mange år siden Justyna Kowalczyks største rival, uttrykte sine kondolanser til polakken etter det tragiske dødsfallet til ektemannen Kacper Tekieli. Den 38 år gamle fjellklatren omkom i et snøskred i de sveitsiske alpene 17. mai. Nordmannen snakket i et intervju med journalistene til Dagbladet.

Vi vil minne om at de tragiske hendelsene onsdag skjedde nær Jungfrau-toppen (4158 meter over havet). Polakken nådde toppen og var allerede på vei ned til basen. Dessverre ble Kacper Tekieli fanget i et snøskred da han kom tilbake, og den 38 år gamle klatreren kunne ikke reddes.

Justyna Kowalczyk-Tekieli, som ikke har vært i kontakt med mannen sin på lenge, informerte tjenestene og vennene om at noe var galt med mannen hennes. Liket hans ble funnet en dag senere.

Kacper Tekieli var deltaker i det polske vinterhimalayaprogrammet (2010-2015) og deltok i ekspedisjoner til Makalu og Broad Peak Middle som en del av prosjektet. I 2016 deltok han i en redningsaksjon på Shivling i det indiske Himalaya (6543 moh) sammen med Paweł Karczmarczyk.

I Tatraene klatret han rundt 300 ruter, mange av dem alene, og overvant hovedansiktene til polske og slovakiske topper. Han gikk også opp i Alpene (den berømte «alpine trilogien» av nordansikter: Eiger, Matternhorn, Grandes Jorases), Alaska, Kaukasus og Norge.

Kondolanseuttrykk for Justyna Kowalczyk kommer ikke bare fra Tyskland, men også fra utlandet. Marit Bjørgen, for mange år siden en polsk kvinnes største langrennskonkurrent, er rørt over tragedien. I et intervju med journalistene i Daglaget uttrykte hun sin medfølelse og sympati for den to ganger olympiske mesteren.

– Dette er ekstremt triste nyheter. Jeg gir min dypeste medfølelse til Justyna og hennes familie og deltar i deres sorg og tap.» – sa norgesmesteren.

Justyna Kowalczyk er en to ganger olympisk mester (2010 Vancouver – 30 km klassisk teknikk, 2014 Sotsji – 10 km klassisk teknikk), to ganger verdensmester, fem ganger olympisk medaljevinner, åtte ganger verdensmesterskapsmedaljevinner og fire ganger verdensmesterskap cupvinner, fire ganger vinner av prestisjetunge Tour de Ski.

Kacper Tekieli giftet seg med Justyna Kowalczyk 24. september 2020. 2. september 2021 ble sønnen deres Hugo født.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment