Home » Mariusz Jurkiewicz: Organiseringen av EM er en dårlig spøk. Jeg har aldri sett noe lignende i en turnering

Mariusz Jurkiewicz: Organiseringen av EM er en dårlig spøk. Jeg har aldri sett noe lignende i en turnering

by Catherine Monroe

Intervju med Mariusz Jurkiewicz, trener for Torus Wybrzeże Gdańsk, tidligere polsk representant med prestasjoner av to World Cup-bronsemedaljer. Om prestasjonen til det polske landslaget i EM 2022, organisasjonsstatusen til turneringen og den kommende fremtiden til trener Patryk Rombls lag.

Første del av turneringen i Slovakia ligger bak oss. Polakkene i gruppen beseiret Østerrike og Hviterussland og snublet over tyskerne. Hvordan vurderer du de tre første møtene?
Jeg kan bare bedømme det i superlativer fordi jeg ikke kunne se kampen mot Tyskland. Vi trente da. Vi prøvde å flytte den for å se med laget. Vi klarte det ikke og vi har en polsk cupkamp foran oss, så vi kan ikke gi opp treningen. Dessverre gikk vi glipp av dette eventyret. Så jeg baserer min mening på kampene med Østerrike og Hviterussland. For disse møtene kan du få et pluss fra meg. Alt jeg vet er at vi tapte mot Tyskland innen 23:30.

Resultater av håndball-EM 2022. Polakker skal spille TERMINÆR i andre del av turneringen i Slovakia

Har du ikke inntrykk av at testing for tilstedeværelsen av koronaviruset for øyeblikket er den største utfordringen, ikke bare for polakker? Dette er nok en vanskelighet for opplæringspersonalet, siden noe endrer seg personlig fra tid til annen.
Ærlig talt er det drama her. Dette er en veldig stor vanskelighet for folkene på ethvert lag fordi du egentlig ikke vet hva du kommer til å våkne opp med. I vanlige situasjoner får vi sykemelding etter trening eller etter kamp. Hvis det var traumer, får vi informasjon fra fysioterapeut eller lege etter følgende prinsipp: ingenting vil skje og han vil være klar til å spille, eller en slik skade vil ekskludere ham fra spillet. Du vet det etter kampen og kan tilpasse deg det. For denne turneringen er det tester som er et lotteri. Allerede før spillet kan du motta en samtale angående positive testresultater som vil utestenge enkelte spillere fra spillet. Dette er en slags massakre. Organisatorisk er det en katastrofe. Det er vanskelig for meg å forstå, med tanke på at et år før vaksinasjonsalderen, slik det var vanlig på den tiden, var det mulig i størst mulig grad å arrangere VM i Egypt. Nå i Europa, hvor vi lager opp vaksinen og spillerne er beskyttet på den måten, har vi en slik situasjon og det er vanskelig å fungere under disse forholdene. For i Egypt, hvor andre standarder er kjent for å gjelde, kom lag fra hele verden. Det er et nært forhold mellom det europeiske håndballforbundet (EHF) og arrangørene. Jeg mistenker at organiseringen av denne turneringen vil bli diskutert i lang tid. Dessverre på minussiden.

Bilder når oss via sosiale medier av polske representanter som venter i garasjen eller i kaldkøen ved en kiosk for å ta vattprøver. Dette ser ut som en dårlig spøk.
Det er en dårlig vits. Etter å ha vært på EM eller verdensmesterskap mange ganger, er det velkjent at det var forskjellige nivåer av organisering – fra noen perfekte til noen gjennomsnittlige. Nå ser jeg det fra den andre siden gjennom media. Men jeg har ikke sett noe sånt i Slovakia. Det er en hån. Vertene visste allerede hvordan turneringen ville se ut. De hadde visst lenge under hvilke omstendigheter de ville gjøre det. De visste hva som ville være nødvendig, og stor katastrofe fulgte. Det er bra at våre tillitsvalgte er der for å gripe inn. Dessverre vil de ikke gjøre alt fordi protestene kan dø ned litt, men det er fortsatt en skandaløs måte å håndtere spillere på.

Det er en lærdom for oss, for vi vet at vi om ett år skal arrangere VM sammen med svenskene.
På den annen side er det også «gode nyheter» fordi slovakene har satt listen så lavt at jeg tror denne turneringen vil bli mye bedre organisatorisk, uansett hva vi gjør. Jeg sier det halvt på spøk, halvt seriøst. Vi har erfaring med å organisere denne typen turneringer. Etter den informasjonen jeg har fikk vi i 2016 kun ros for EM. Og i 2023 vil vi kunne regne med hjelp fra svenskene, så jeg tror at vi vil klare oppgaven og vi kan fjerne denne avskyen etter det pågående EURO.

La oss komme tilbake til sportssaker. Maciej Gębala og Patryk Walczek var fraværende fra kampen mot Tyskland på grunn av turbulens. Ville deres erfaring hjelpe oss?
Jeg er sikker på at det ville ha skjedd. Og ikke engang selve opplevelsen, men kilo og evnen til å spille i midtforsvaret. Før treningsøkten vår så jeg oppstillingen til kampen mot Tyskland, og jeg la hodet rundt og lurte på hvem som skulle forsvare på midten. To spillere som gjorde det bra der er eliminert. Vi bodde hos Bartłomiej Bis nominelt. Vi måtte lappe hull og det er vanskelig å organisere. Forsvarssenteret er det sentrale punktet hvor alt begynner.

You may also like

Leave a Comment