Home » Mark Brzezinski har blitt anerkjent av det amerikanske senatet som USAs ambassadør i Polen. Hvem er Zbigniew Brzezińskis sønn?

Mark Brzezinski har blitt anerkjent av det amerikanske senatet som USAs ambassadør i Polen. Hvem er Zbigniew Brzezińskis sønn?

by Thure Lindhardt

Det amerikanske senatet godkjente Marek Brzezinskis kandidatur som USAs ambassadør i Polen. Han er sønn av den polsk-amerikanske statsviteren og geostrategen Zbigniew Brzeziński, som var USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver under presidentskapet til Jimmy Carter. Under en nylig høring i Senatet sa diplomaten at han ville fortsette å gå inn for rettsstaten og menneskerettigheter – inkludert LGBTQI+-personer på stillingen i Warszawa.

Biden ringte Brzezinskis søster for å gratulere henne med brorens nominasjon

USAs president Joe Biden burde ringe Marek Brzezinskis søster, den populære journalisten Mika, for å spørre broren om nominasjonen til …

Se mer

Mark Brzezinski har allerede lang erfaring innen diplomati. Tidligere jobbet han blant annet i det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus og i presidentvalgkampen til Barack Obama i 2008 var han utenrikspolitisk rådgiver. Han var også USAs ambassadør i Sverige under demokratens periode.

Hvem er Mark Brzezinski?

Han er advokat av yrke. Han har en doktorgrad i statsvitenskap fra Oxford. Han snakker flytende polsk. I 2007 ble han tildelt offiserskorset av Republikken Polens fortjenstorden.

Mark Brzezinski er sønn av Zbigniew Brzezinski – amerikansk sikkerhetsrådgiver under presidentskapet til Jimmy Carter og tidligere rådgivere for presidentene Lyndon Johnson og John F. Kennedy.

Brzezinski snakket om planene sine om å jobbe i Warszawa under en høring i Senatet Begynnelsen av desember.

TVP INFO mobilapp for mobile enheter
TVP INFO mobilapp for mobile enheter

Kilde:

#mark brzezinski


#zbigniew brzeziński


#ambassadør


#Amerikas forente stater


#Diplomati


#lgbt


#TVen

You may also like

Leave a Comment