Home » Marta Kubacka – helse. Dawid Kubacki ga ny informasjon om konas helse – skihopping

Marta Kubacka – helse. Dawid Kubacki ga ny informasjon om konas helse – skihopping

by Gunnar Garfors

Skihopp-VM direkte på TVN, Eurosport og Eurosport Extra i spilleren

Det var de vanskeligste dagene i Kubackis liv. 20. mars meldte den polske sprangrytteren på sosiale medier at kona har helseproblemer. Han skrev den gang at Marta «ble innlagt på sykehus av hjerteårsaker, tilstanden hennes er alvorlig og leger kjemper for livet hennes». Uten å nøle bestemte han seg for å trekke seg fra konkurransen om verdensmesterskapet.

Det ble bedre for hver dag

Hele Polen ventet fem lange dager på bedre informasjon. «Marta er stabil og hver dag bringer fremgang» – rapporterte Dawid, og understreket at hennes kamp for å bli frisk fortsatt pågår.

I begynnelsen av april ga han detaljer om konas helse i et intervju med Eurosport-journalisten Kacper Merek.

– Det viktigste er at hjertet begynner å virke igjen. Slår av seg selv. Medisinske parametere, som i utgangspunktet hadde en svært dårlig prognose, begynte å forbedre seg ganske raskt. Legen sa at en tilbakevending til nær normale nivåer så raskt fra tilstanden hun var i ville bli ansett som et mirakel. Det var så raskt. Vanligvis tar det mye lengre tid. Jeg tror alle disse bønnene og ønskene om rask bedring hjalp også, jeg håper det. Det neste viktige trinnet vil være å undersøke hvor det kom fra og hvordan vi kan forhindre at det skjer igjen, slik at vi kan reise hjem til barna våre sammen, vel vitende om at det er trygt, bemerket Kubacki.

Video: Eurosport Hele samtalen fra Kacper Merk med Dawid Kubacki på slutten av sesongen 2022/23

Den etterlengtede dagen

Dette etterlengtede øyeblikket kom 14. april. David kunne endelig kunngjøre at Marta, som var skrevet ut fra sykehuset, hadde reist fornøyd hjem.

«Vi kom hjem i dag, og jeg kan trygt si at det var et mirakel utført av leger, sykepleiere og fysioterapeuter. Takk for alle bønner, gode tanker og oppmuntrende ord. Vi kommer til å fortsette å trenge dem fordi Marta begynner.» Intensiv rehabilitering og jeg skal lære noe nytt. Vi vil gjerne takke hele mannskapet på Silesian Center for Heart Diseases i Zabrze. Dere er et lag som fortjener å vinne Nations Cup!» – skrev Kubacki på sin Instagram-konto.

«Det viser seg at nesten alle av oss kjenner noen med en cardioverter-defibrillator, vanligvis kjent som en pacemaker. Med en slik person vil jeg dele livet mitt, et andre liv,» la han til.

Forfatter: br/TG
//
Kilde: eurosport.pl

You may also like

Leave a Comment