Home » Marta Kubackas sykdom. Kamil Stoch dedikerte pallen til Dawid Kubacki og hans kone – Skihopping Lahti 2023

Marta Kubackas sykdom. Kamil Stoch dedikerte pallen til Dawid Kubacki og hans kone – Skihopping Lahti 2023

by Catherine Monroe

DIREKTE RAPPORT OM LAGSKONKURRANSEN I LAHTI PÅ EUROSPORT.PL

Først Østerrike, andre Slovenia, Polen på nederste pall, men de føles som vinnere. Uten sin beste hopper den sesongen endte de på tredjeplass. De hadde nok ikke forventet det selv. Det bør ikke skje. Og fortsatt.

– Vi dedikerer denne podiet til vår kjære Dawid og Martusia. Vi krysser fingrene for deg og våre hjerter er med deg – kommenterte Kamil Stoch foran Eurosport-kameraet og gjorde en hjertebevegelse med hånden.

Han ledet laget til tredjeplass lørdag. Tidligere var podiet dedikert til Kubacki og hans kone, trener Thomas Thurnbichler.

Kubacki: Slutt på sesongen, men det er ikke det viktigste nå

Hopperen fra Nowy Targ avsluttet sesongen tidlig da han for en uke siden fikk vite at kona var innlagt på sykehus. Kubacki var med landslaget i Vikersund, Norge. Han deltok ikke i søndagskonkurransen, men dro til Polen.

Video: Eurosport Hopperne Marta og Dawid Kubacki viet 3. plassen i Lahti

Video: Eurosport Thurnbichler etter lagkonkurransen i Lahti

«Min plutselige hjemkomst… Jeg skylder deg et ord til forklaring. Min kone Marta havnet på sykehus med hjerteproblemer, tilstanden hennes er alvorlig og leger kjemper for livet hennes. Hun er i gode hender, hun er en sterk jente , Jeg vet at hun vil kjempe. Selvfølgelig er det slutten av sesongen for meg, men det er ikke det viktigste akkurat nå,» skrev han mandag.

Kilde: Newspix Et hjerte for Dawid og Marta Kubacki

Lørdag morgen ga han endelig bedre informasjon.

«Den siste tiden har vært litt mer uforutsigbar for familien vår enn skihopping. Jeg har aldri vært mer stresset på en konkurranse enn den konstante støyen fra min kones monitorer. I dag er konkurransedagen og for oss den første seieren. Marta er stabil og gjør fremgang hver dag. Takk for alle støtteord», skrev han før konkurransen i Lahti.

Den individuelle konkurransen i storbakken i Lahti finner sted søndag. Dette innledes av en kvalifisering der seks representanter for Polen starter: Stoch, Piotr Żyła, Paweł Wąsek, Aleksander Zniszczoł, Jan Habdas og Tomasz Pilch.

Resultater av 2. serie i lagkonkurransen i Lahti

Forfatter: twis/loot
//
Kilde: eurosport.pl

You may also like

Leave a Comment