Home » Matterhorn forsvinner fra den berømte Toblerone-sjokoladen

Matterhorn forsvinner fra den berømte Toblerone-sjokoladen

by Gunnar Garfors

Sveitsisk sjokolade nyter internasjonal anerkjennelse. Nå skal produksjonen av Toblerone flyttes til Slovakia, men dette er ikke de eneste endringene som kommer vår vei.


Toblerone ble oppfunnet i 1908 av de to sjokoladespesialistene Theodor Tobler og Emil Baumann. Navnet på merket er avledet fra kombinasjonen av navnene Tobler og Torrone, det italienske navnet på fyllet. Til nå har Toblerone kun blitt produsert på en fabrikk i nærheten av Bern.

Mange sveitsiske produkter er anerkjent som den høyeste kvaliteten av kunder over hele verden. For å beskytte sitt image innførte Sveits i 2017 en spesiell forskrift som regulerer hvem som kan annonsere produkter med sveitsiske symboler. Dette inkluderer det sveitsiske korset, men også den berømte Toblerone-sjokoladen med sveitsisk spiss. Som en talsmann for den amerikanske konfektgruppen Mondelez bekreftet, vil dette snart endre seg.

Mount Everest i stedet for Matterhorn

Toblerone er produsert av det globale selskapet Mondelez. På grunn av de planlagte endringene kan den ikke lenger kalles «sveitsisk». Ny innpakning og en ny logo vil bli designet fra sommeren, med den moderniserte fjelllogoen.

Produsenten av Mondelez trenger imidlertid ikke frykte nedgang i salget og antar at den nye emballasjen ikke vil ha noen negative effekter. Det er liten sjanse for at forskjellen vil merkes med fjellene som er avbildet på emballasjen, som snart vil se mindre ut som Matterhorn og mer som Mount Everest.

Kilde: speil

You may also like

Leave a Comment