Home » ME 2022 håndballspillere. Resultater. Tidsplan. tabeller. HÅNDBALL MEG 2022-PROGRAM

ME 2022 håndballspillere. Resultater. Tidsplan. tabeller. HÅNDBALL MEG 2022-PROGRAM

by Peter Østbye

XV EM i håndball for kvinner 2022. Resultater, plasseringer, program. XV. EM i håndball for kvinner – 4-20/11, Slovenia, Montenegro, Nord-Makedonia. 16 lag, inkludert Polen, deltok i turneringen i den innledende fasen og 12 i hovedfasen, bortsett fra Polen, som tok 13. plass). Her er et detaljert program over konkurranser i alle grupper, resultater (inkludert toppscorere) og plassering.

XV Håndballmesterskapet for kvinner (vanligvis i desember) arrangeres på en uvanlig – november – dato på grunn av FIFA verdensmesterskap i Qatar, som går fra 20. november til 18. desember. 12 lag ble valgt ved elimineringer (Polen vant gruppen med Sveits, Litauen og Russland; sistnevnte tapte 4 kamper med tap etter å ha blitt ekskludert av EHF etter Russlands aggresjon mot Ukraina). Finalistene i turneringen fullførte lagene til medvertene og de forsvarende mesterne Norge.

I den innledende runden spilte lagene i fire grupper i «round robin»-systemet Tre lag nådde hovedstadiet hver I to grupper spilte de etter samme system om opprykk til siste etappe, der fire lag konkurrerte mot hverandre (mestere og toer konkurrerer om medaljer og to om femteplassen, ME-medaljevinnerne sikret seg opprykk til verdensmesterskapet i 2023 og Europamesteren i tillegg til OL i 2024. Den høyeste femteplassen var i 1998.

EM i håndball for kvinner 2022. Møt de hotteste spillerne i…

You may also like

Leave a Comment