Home » ME håndballspillere: Polen – Tyskland. Live dekning og resultat

ME håndballspillere: Polen – Tyskland. Live dekning og resultat

by Erlend Loe

Fredag ​​ble konkurransen i arrangementet arrangert av Montenegro, Nord-Makedonia og Slovenia startet av lag i gruppe A og B, hvor det blant annet ble spilt om tittelforsvaret til Norge.

De hvit-rødes første rival i gruppe D blir Tyskland. Begge lag har møtt hverandre 41 ganger så langt. Balansen i kampene er mer gunstig for motstanderne, som vant 22 ganger, uavgjort fem ganger og avsluttet 14 kamper med seier til det polske laget.

Disse lagene spilte sist i den innledende runden av EM for to år siden. I Kolding ble det uavgjort 21:21, som til slutt eliminerte de polske kvinnene fra turneringen. Da hadde det hvit-røde laget syv spillere som også ble hentet til Montenegro av trener Arne Senstad. Den mest effektive var Aleksandra Rosiak, vinneren av fire mål.

Den tyske treneren er Markus Gaugisch, som arvet den nederlandske treneren Henk Groner i april 2022. Gaugisch leder Bundesliga-klubben SG BBM Bietigheim (frem til sesongslutt – PAP), der den tidligere polske representanten Karolina Kudłacz-Gloc spiller. I den annonserte «16» trekker Niemiek oppmerksomhet til to spillere. 159 mål ble scoret av den 32 år gamle revolveren Luisa Schulze (Sport-Union Neckarsulm), som med 125 hadde flest opptredener av de utplasserte lagmedlemmene. Den beste prestasjonen kommer fra Emily Boelk (FTC Budapest), som er åtte år yngre enn ham, til venstre – 237 mål på 80 kamper.

«Marcus er en stor trener med stort potensial. En veldig god mann og pedagog. Han kan snakke med spillere, gi dem roller i laget og hver av dem føler seg trengte. Han er ikke en alfamann, så han jobber med dem og ikke bare påtvinger sin egen vilje» – fortalte PAP den tidligere polske representanten Kudłacz-Gloc, som representerte laget til de tyske mesterne i den sjette sesongen.

«Han analyserer mye, han kan finne motstanderens svakheter. Jeg vil ikke si mer om taktikken hans, for da ville jeg vært illojal mot ham, og det er en viktig verdi for meg, sa den mest effektive håndballspilleren i det polske landslagets historie.

Kampen starter klokken 20.30 på lørdag. Tidligere, klokken 18.00, i «Polen»-gruppen, møter vertene, Montenegro, Spania.

Arrangementet varer til 20. november. 45 kamper skal til for å velge det beste laget på det gamle kontinentet.

Livedekning og resultat av kampen Polen – Tyskland fra 20:30 på Polsatsport.pl.

KN, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment