Home » Med familieengasjement gjennom Norge til NHL. Historien om ishockeyspilleren Rudolf Balcer / artikkel

Med familieengasjement gjennom Norge til NHL. Historien om ishockeyspilleren Rudolf Balcer / artikkel

by Thure Lindhardt

Rudolfs hockeyreise begynte i Liepaja og tok ham senere til Norge. Der forbedret Rudolf seg til oppmerksomheten til speiderne i National Hockey League (NHL). Mye av suksessen hans skyldtes familiens hengivenhet. 14 år gammel flyttet Rudolf til Norge sammen med foreldrene og tre søstre, som da bare var tre år gamle. Familiens idé var å gi Rūdis den beste muligheten til å forbedre seg i hockey.

Rudolfs far Gints Balcers sa til «sportsstudioet» til latvisk fjernsyn at han så et perspektiv i sønnens ishockey og måtte ta en avgjørelse. Familien bestemte at Liepāja og Latvia ikke ville være det beste alternativet for rūdis, og derfor ble tilbudet om å reise til Norge akseptert.

Hjemme var familiens liv fint, og underveis var de på jakt etter et bedre liv.

«Vi så at det kunne komme noe hit. Så vi la alle nødvendige eiendeler i en jeep, på fergen og fraktet den bort,» sa faren til Rudolf.

Rudolf er glad for at familien har kommet hjem. Han pleide å være glad for at familien hadde flyttet med ham til Norge da han var gutt. Når han ser tilbake på sine opplevelser, er han takknemlig overfor familien og tenker på hva som har blitt gjort for ham tidligere.

Familiens rolle og dens bidrag gjennomsyrer Rudolfs personlighet. Bestefar Valdis Balcers berømmer Rūdis for ikke å se opp etter prestasjonene hans, mens barnebarnet legger til at han gjør jobben sin og ser ingen grunn til å vise seg frem fordi det fortsatt er mye å gjøre.

«Vi la merke til det da [sasniegts]. Det er noe å gå og streve etter, jeg bare går og jobber, jeg prøver å overleve på en eller annen måte, sa Rudolf.

I sin tredje sesong i National Hockey League (NHL) spilte Rudolph Balcer 41 kamper for Sharks i San Jose, og scoret åtte mål og scoret totalt 17 poeng. Rudolf har karriererekorder for alle.


Rūdolfs Balcera NHL sesongstatistikk

Foto: LTV-skjermbilde

Rūdis føler seg imidlertid ennå ikke trygg på sin plass i NHL, slik at han tok en vanskelig avgjørelse med framsynthet i vår og ikke flyttet til det latviske landslaget.

Han innrømmer nå at mens han ser landslagets kamper i VM på TV, lurer han på hvor stor han ville føle seg for landslaget.

«Vi la merke til det da [NHL] og alt er annerledes. Det er situasjoner som folk har [bez līguma] kjøre og leke [pasaules čempionātā]Hun vil bevise noe for noen, sa en kjent ishockeyspiller i NHL. I denne situasjonen tok jeg en så vanskelig beslutning om å ikke ta noen sjanser.

I tilfelle en skade ville Rudolf være forsikret, men risikerte å miste starten på neste sesong. Han har nå en sjanse til å få kontrakt og forberede seg godt til sommeren.

Rūdolfs bestefar er stolt av barnebarnet sitt og sier at han vil forbli Rūdis selv etter sin internasjonale suksess. Et hockeymål har stått i nærheten av huset i mer enn 20 år, bare tannen til finérmålvakten min bestefar har blitt erodert.

Feil i artikkelen?

Marker tekst og trykk Ctrl + Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker tekst og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like

Leave a Comment