Home » Media: Facebook vil endre firmanavnet

Media: Facebook vil endre firmanavnet

by Gunnar Garfors

Kirill Kudryavtsev (AFP / «Scanpix») nuotr.

Det sosiale nettverksselskapet Facebook planlegger å endre navnet på selskapet til noe mer relatert til virtual reality-prosjektet (VR) Metaverse, som den amerikanske teknologiportalen The Verge meldte tirsdag.

Ifølge portalen vil selskapets nye navn offentliggjøres 28. oktober. Årskonferanser holdes i Connect eller tidligere.

Målet er å understreke Facebooks ambisjon om å bli mer enn bare et sosialt nettverksselskap. The Verge sier at etter å ha endret bildet vårt, vil dets mest kjente produkt, det sosiale nettverket Facebook, bli lansert som ett av flere produkter som drives av holdingselskapet sammen med andre sosiale nettverk på Instagram og WhatsApp hos VR-kontraktsprodusenten Oculus.

Facebook-representanter har foreløpig ikke kommentert informasjonen som er publisert i amerikanske medier.

V husker at Facebook kunngjorde mandag at de ville ansette 10 000 arbeidere til et metauniversprosjekt i EU.

Mark Zuckerberg, Facebook-sjef og Krjas, er en av de største Metavisat-entusiastene i Silicon Valley. Selskapet sier at prosjektet kan bidra til å åpne opp nye kreative, sosiale og økonomiske muligheter.

I juli fortalte Zuckerberg til The Verge om de kommende strategiske endringene da han sa at Facebook-brukere ikke ville se ham som et sosialt nettverk, men som et metaunivers-selskap i fremtiden. Facebook ansetter allerede rundt 10 000 personer for å utvikle augmented reality-briller og mer.

I tillegg vil Mike Schroepfer ta over ledelsen av teknologidivisjonen neste år, og erstatter Andrew Bosworth, som for tiden er ansvarlig for augmented reality-produkter.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.

You may also like

Leave a Comment