Home » Medskaperen av Troll presenterer en ny norsk skrekkfilm om et mytisk beist. Jeg har sjekket om det er verdt å gi det en sjanse

Medskaperen av Troll presenterer en ny norsk skrekkfilm om et mytisk beist. Jeg har sjekket om det er verdt å gi det en sjanse

by Connie Nielsen

Politibetjent Liv Berg flytter til Nybo-provinsen med samboer og to døtre. En av jentene, Thale, blir tilfeldigvis vitne til et brutalt drap og blir også skadet i angrepet. Hvem var hans gjerningsmann? Politiet oppdager raskt at byen blir terrorisert av en ulv; Liv undersøker ved hjelp av en professor – en ulvespesialist. Heltene kommer raskt til den konklusjonen at de ikke har med noe vanlig dyr å gjøre.

Jeg er virkelig ikke sikker på at du kan lage en varulv-skrekkfilm basert på et like uoriginalt manus. Nesten hver eneste tråd og hver frase – inkludert den moralske bakgrunnen – irriterer over latskapen til manusforfatteren. Her har vi en litt gal enarmet jeger, en gruppe målbevisste lokalbefolkningen som tar opp sin egen jakt, referanser til «Jaws», milde svelger av sannheten som burde være mye vanskeligere å tro på, og – som vanlig – en «smittsom» tenåring, som sekundært til smerte, har sammenhengen mellom pubertet og varulv til nå fått for liten plass.

Interessant nok, for en slik klassisk film, tillater Viking Wolf mange underdrivelser i strukturen og brukt troper. Ikke det fascinerende, men det uforståelige – for eksempel vet man ikke hvorfor en overraskende tråd fra Thales fortid i det hele tatt tas opp, siden absolutt ingenting kommer ut av det senere.

Hvis du leter etter litt mer interessante narrative forsøk om varulvisme i nyere produksjoner, kan det være lurt å sjekke ut maleriet Teddy (Ludovic Boukherma, Zoran Boukherma, 2020) eller serien Wolf Like Me (2022), som du vil bli sett på Primo Video. Denne ulven er bortkastet tid.

Hvis du fortsatt vil prøve: «Viking Wolf» kan sees på Netflix.

You may also like

Leave a Comment