Home » Medvedev arrestert etter ulovlig kryssing av grensen

Medvedev arrestert etter ulovlig kryssing av grensen

by Peter Østbye

Arrestasjonsinformasjon Medvedev bekreftet til NRK mandag Jon Andreas Johansen Med Norsk politi. Grunnlaget for vedtaket er «brudd på utlendingsloven». Mannen trues med utvisning fra Norge.

Medvedev krysset grensen natt til 13. januar

Medvedev krysset den russisk-norske grensen like ved natt til 13. januar nikkel landsby i Murmansk-regionen. Han sa at han klarte, til tross for at han ble forfulgt av grensevakter med hunder som skjøt mot ham, å klatre opp i et høyt grensegjerde, løpe over en frossen innsjø og så nå frem til en grenseoppgjør hvor han meldte seg til norsk politi. Siden den gang har han vært midlertidig holdt i et lukket senter for illegale innvandrere.

Ifølge en uttalelse mandag ble Medvedev avhørt av kriminalavdelingen i norsk politi, Kripos, som har ansvaret for å straffeforfølge krigsforbrytelser. Vi ønsker ikke å gi detaljer, men vi kan avklare at han fortsatt er et vitne Det sier Kripos i en uttalelse.

Som den uavhengige portalen Gulagu.net skrev tidlig i juli 2022, bor det en innbygger i Tomsk oblast Andrei Medvedev signerte en fire måneders kontrakt med Wagner-gruppen. Han ble sendt til Salsk, og derfra til Luhansk-regionen, hvor han ble utnevnt Leder for leiesoldatangrepsgruppen. Medvedev deltok i kampene ved Bachmutvar den direkte sjefen for den tidligere fangen Jevgenij Nuzhinhvis hode angivelig ble knust med en slegge av Wagnerianerne etter at de kom tilbake fra fangenskap ukrainsk.

«Jeg frykter for mitt liv og min helse»

Den sirkulerte på sosiale nettverk i midten av desember Videoder en mann som utgir seg for å være en desertør, Andrei Medvedev, snakket om trusler mot Wagner-gruppens militanter. Det krevde han Federal Security Service (FSB) inspiserte leiesoldatene og dem Sjef Jevgenij Prigozhin. Wagners sikkerhetstjenester begynte å forfølge meg og sette meg på FSBs og innenriksdepartementets mest ettersøkte lister. Jeg frykter for mitt liv og min helse – sa Medvedev.

I Norge pågår det en debatt om Andrej Medvedev kan være et sentralt vitne til de russiske krigsforbrytelsene i Ukraina, eller om han kan fortelle historien sin på en måte som gir ham asyl? Ifølge sammenslutninger av ukrainere bosatt i Norge er det ikke mulig for Medvedev å bli med i Wagner-gruppen uten å vite hva han driver med. I anledning denne norske saken media rettet oppmerksomheten mot problemet med utilstrekkelig beskyttelse av den norsk-russiske grensen.

Daniel Zysk

You may also like

Leave a Comment