Home » Medvedev søkte politisk asyl i Norge

Medvedev søkte politisk asyl i Norge

by Gunnar Garfors

Andrei Medvedev, en tidligere sjef for et Kreml-tilknyttet privat militærselskap kjent som Wagner-gruppen, har søkt om politisk asyl i Norge, meldte Radio Svoboda søndag, basert på rapporter fra den uavhengige russiske portalen Gulagu.net.

Medvedev flyktet fra Russland og ønsker å vitne

«For første gang siden begynnelsen av krigen med Ukraina flyktet en tidligere sjef for en enhet i Wagner-gruppen fra den russiske føderasjonen for Europa og gikk med på å vitne,» sa Vladimir Osakhkin, grunnlegger av Gulagu.net, som sitert av radio.

vi anbefaler:

I følge ham signerte Andrei Medvedev, bosatt i Tomsk Oblast, i begynnelsen av juli 2022 en fire måneders kontrakt med Wagner-gruppen. Han ble sendt til Salsk, og derfra til Luhansk-regionen, hvor han ble utnevnt til sjef for leiesoldatovergrepsavdelingen. Medvedev deltok i slaget ved Bakhmut, han var den direkte sjefen for den tidligere fangen Jevgenij Nushin, hvis hode angivelig ble knust med en slegge av Wagnerianerne etter at han kom tilbake fra ukrainsk fangenskap.

Andrei Medvedev fra Wagner-gruppen

I midten av desember sirkulerte en video på sosiale nettverk der Andrei Medvedev, en mann som introduserte seg selv som desertør, snakket om trusler mot Wagner-gruppeaktivister. Han ba den føderale sikkerhetstjenesten (FSB) inspisere leiesoldatene og sjefen deres, Yevgeny Prigozhin.

«Wagners sikkerhetstjenester begynte å forfølge meg og sette meg på FSBs og innenriksdepartementets mest ettersøkte lister. Jeg er redd for livet mitt og helsen min, sa Medvedev den gang.

Medvedev skulle krysse den russiske grensen til Norge nær landsbyen Nikel i Murmansk-regionen. Han sa at han klarte, til tross for at han ble forfulgt av grensevakter med hunder som skjøt mot ham, å klatre opp i et høyt grensegjerde, løpe over en frossen innsjø og så nå frem til en grenseoppgjør hvor han meldte seg til politiet.

Medvedev i et senter for illegale innvandrere

Osichkin sier at Medvedev for tiden befinner seg på et senter for illegale innvandrere i Oslo, søker politisk asyl der og ønsker å vitne mot Prigozhin, som har blitt kalt «Putins kokk» fordi han også driver en cateringvirksomhet som betjener Kreml.

uke

Fortsett å lese:

You may also like

Leave a Comment