Home » Mel-Mont Medical kunngjør validering av sin patenterte selvprøvetakingsteknologi Mía fra XytoTest® for molekylær screening med HPV-DNA og Type 7 E6 / E7 mRNA

Mel-Mont Medical kunngjør validering av sin patenterte selvprøvetakingsteknologi Mía fra XytoTest® for molekylær screening med HPV-DNA og Type 7 E6 / E7 mRNA

by Thure Lindhardt

KLOKKARSTUA, Norge, 5. august 2021 / PRNewswire / – Mel-Mont Medical, et medisinsk utstyr og teknologiselskap dedikert til å forbedre kvinners helse, mottar klinisk validering som like effektivt som en klinikers prøve.

KLOKKARSTUA, Norge, 5. august 2021 / PRNewswire / – Mel-Mont Medical, et medisinsk utstyr og teknologiselskap dedikert til å forbedre kvinners helse gjennom bruk av sitt patenterte DNA-selvinnsamlingsscreeningsett og «MRNA, Mía fra XytoTest®, mottar klinisk validering som en » like effektivt enn prøven tatt av lege.

«Gjeldende estimater viser at 569 847 kvinner får diagnosen livmorhalskreft og 311 365 dør av det hvert år. Livmorhalskreft er den tredje vanligste kreftformen hos kvinner over hele verden, ifølge Globocan HPV and Cancer Information Center.

Mía by XytoTest®-enheten er trygg å bruke av kvinner hjemme eller av en lege på kontoret uten behov for en vaginal spekulum. Det unike med Mía by XytoTest® gjør det mulig for seksuelt aktive kvinner å forbedre sine muligheter for egenomsorg og screening for kreft forårsaket av HPV. Mías patenterte XytoTest®-teknologi gjør det mulig for laboratorier å oppdage Hr-HPV-DNA og muliggjør risikostratifisering ved å oppdage E6 / E7 mRNA-biomarkører av de syv HPV-typene som er viktigst for brystkreftprogresjon.

«Ideen om selvtesting med Mía by XytoTest® oppsto fra behovet for å øke bevisstheten om personlig hygiene og behovet for rutinemessige forebyggende tester i den seksuelt aktive kvinnelige befolkningen. Molekylær screening øker sensitiviteten og spesifisiteten og øker den kliniske verdien i kampen mot sykdommer med høy sykelighet og dødelighet som ironisk nok kan forebygges, for eksempel livmorhalskreft, sier administrerende direktør i Melmount Medical. Frank Melendez.

EN utgivelse 1 En nylig sammenligning av selvtegnede livmorhalsprøver med prøver tatt av klinikere for påvisning av HPV-infeksjon med HPV type 14 DNA-testen og HPV E6 / E7 type 7 mRNA-testen kommer, konkluderte med at kvaliteten på Mía av XytoTest® er ekvivalent til prøvene tatt av klinikeren.

«Påstanden om selvinnsamlede prøver som er tilgjengelige for HPV mRNA-tester har blitt CE-merket i henhold til IVD-direktivet 98/97 / EG, som gjør PreTect og dens E6 / E7 mRNA-teknologi til en pioner for denne lovende strategikraften,» sa Bente Marie Falang, global direktør for In Vitro i PreTect, AS.

I tillegg til effektiv egenvurdering, vil kvinner som tester positivt for HPV, bli foreskrevet passende behandlingsanbefalinger, sammen med legen deres, som er spesifikke for hver kvinnes mRNA-biomarkør.

Mía by XytoTest® og Type E6 / E7 mRNA tilbyr kvinner nye og innovative alternativer for forebygging av livmorhalskreft og brukes nå i Europa og Mexico. I tillegg gir enheten kvinner som bor i land uten helsehjelp eller økonomiske vanskeligheter tilgang til rimelig, livsendrende teknologi.

«Den tverrfaglige molekylære tester Integrerte løsninger for nøyaktig sortering av eksfolierte livmorhalsprøver vil forbedre forebyggingsprogrammer for livmorhalskreft samtidig som de forenkler helseprosedyrene for kvinner med HPV-infeksjon. Derfor er konseptet med en svært spesifikk «flytende biopsi» (dvs. en «molekylær» Pap-test) for tidlig påvisning av precancerøse sykdommer i livmorhalsen i de kommende årene av avgjørende betydning.2sa Ana Gradíssimo, Ph.D., ved Albert Einstein College of Medicine, Bronx, NY, i en fersk artikkel (2).

Om Mel-Mont Medical, Inc.:

Mel-Mont Medical med kontorer i USA og Europa, er et medisinsk utstyr og teknologiselskap som i utgangspunktet fokuserte på produkter som bruker mRNA for å screene og diagnostisere kreft forårsaket av HPV på en minimalt invasiv måte.

Om PreTect, AS:

PreTect AS, et fullt ISO 13485:2016, CE/IVD-sertifisert og FDA-registrert mRNA-produksjonsanlegg i Klokkarstua, Norge, er et heleid datterselskap av Mel-Mont Medical, Inc.

1 https://rdcu.be/clGVo

2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5904788/

Informasjon:

Bente Marie Falang

Ustadhagan 8 / N-3490

Klokkarstua, Norvege

Telefon: 47.32.79.88.00

E-post: info@mel-montmedical.com

Nettside: www.mel-montmedical.com

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1588368/mel_mont_positivo_Logo.jpg

You may also like

Leave a Comment