Home » «Menneskerettigheter på og utenfor banen»: Halaland Norge etterlyser Qatar

«Menneskerettigheter på og utenfor banen»: Halaland Norge etterlyser Qatar

by Thure Lindhardt

Til deres første kvalifiseringskamp til VM 2022 har Norges uttak sendt en politisk melding til vertslandet Qatar. Som annonsert på en pressekonferanse dagen før, gjorde gjengen rundt Erling Haaland og Martin Odegaard en «konkret gest» før kampstart mot Gibraltar i Marbella (Spania).

«Menneskerettigheter på og utenfor banen,» hevdet det skandinaviske laget på en hvit T-skjorte som alle spillere og ansatte hadde på seg under forspillet. En projeksjon rettet direkte til Fifa og Qatar-myndighetene som vil organisere turneringen fra 21. november til 18. desember 2022.

Dette initiativet følger boikottoppfordringen som ble lansert for en måned siden av tilhengere av landet og tatt opp av flere profesjonelle klubber, inkludert Rosenborg BK.

LES OGSÅ> Boikott av verdensmesterskapet i 2022 i Qatar: bare en utopi?

«Dette verdensmesterskapet er det verste eksemplet på hva du kan gjøre sportsvaskHan gjorde opprør for noen dager siden sammen med parisieren Kenneth Kjelsnes. Vi kan ikke tillate regimer å bruke formuen sin til å kjøpe en sport vi elsker, for å promotere den og til å utnytte mennesker. «

«Mange mange [joueurs] er interessert i det»

23. februar kunngjorde den britiske avisen The Guardian at mer enn 6500 arbeidsinnvandrere har omkommet siden verdensmesterskapet i Qatar i 2010. Norsk fotballverden ventes å ta saken opp på en ekstraordinær kongress 20. juni. «Jeg har inntrykk av at mange (spillere) er interessert i det, ønsker å ta vare på det og gjøre noe for å gi et godt bidrag,» sa Martin Odegaard, spissen på lån fra Real Madrid til Arsenal, til pressen. konferanse. – Poenget er å legge press på Fifa slik at det blir enda mer direkte, mer avgjørende overfor myndighetene i Qatar, at det pålegger dem strengere vilkår, sa trener Staale på sin side.

Også de norske innbyttere hadde på seg denne skjorten. REUTERS / Jon Nazca

Ifølge en meningsmåling publisert i avisen Verdens Gang (VG) mandag, mener 55 % av nordmenn at landet deres bør boikotte arrangementet, mens 20 % er imot det. Norge, som ikke har deltatt i en stor internasjonal konkurranse siden EM 2000, er i gruppe G sammen med Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar.

You may also like

Leave a Comment