Home » Merkelig oppførsel av en polsk sjakkspiller. Han hadde bare tid til å banne høyt [WIDEO]

Merkelig oppførsel av en polsk sjakkspiller. Han hadde bare tid til å banne høyt [WIDEO]

by Erlend Loe

Verdensmesterskapet i hurtig- og blitzsjakk fant sted i Warszawa fra 26. til 30. desember på PGE nasjonalstadion. En uvanlig situasjon oppsto under en duell i kampen mellom polakken Paweł Teclaf og armeneren Tigran Petrosian. I slike partier er tid avgjørende og en sjakkspiller har bare noen få sekunder for hvert trekk. Dette tvinger deg til å tenke raskt og er ofte årsaken til feil. Det var det Teclaf gjorde på slutten av duellen.

Da den polske sjakkspilleren innså at trekket hans ikke hadde mistet sjansen til å vinne, ropte han bare «f*** a», lente seg bakover og falt merkelig av stolen. Situasjonen så veldig morsom ut og heldigvis var spilleren selv bra. Etter fallet hans tørket Teclaf seg raskt av og håndhilste på motstanderen for å gratulere ham.

Videoen av situasjonen blir raskt populær på Internett.

Et opptak med lyd er også tilgjengelig på nettstedet «YouTube».

Paweł Teclaf er en 18 år gammel polsk sjakkspiller som var vellykket i ung alder. Han har opptil fem medaljer fra det polske juniormesterskapet, inkludert fire gullmedaljer. I august nådde han sin første stormesterstandard og i november vant han og det polske laget bronsemedalje i lag-EM i klassisk sjakk.

Hele konkurransen og tittelen verdensmester i hurtigsjakk ble sensasjonelt vunnet av 17 år gamle Usbekistan Nodirbek Abdusattorow, som vant over Jan Niepomniaszczy fra Russland etter ekstraomganger. Nordmannen Magnus Carlsen sto på pallens laveste trinn og forsvarte tittelen. Den høyeste polakken var Jan-Krzysztof Duda, som ble nummer fem.

Usbekeren Nodirbek Abdusattorow vant uventet gullmedaljen i Rapid World Championship i Warszawa og beseiret russeren Jan Niepomniaszczy i finalen etter ekstraomganger. Bronse til norgesmesteren Magnus Carlsen. Jan-Krzysztof Duda tok femteplassen.

Konkurransens største stjerne på PGE Narodowy Stadium var åtte ganger verdensmester Magnus Carlsen, som nylig forlenget sin regjeringstid i klassisk sjakk i Dubai for fjerde gang etter en sikker seier med Niepomniaszczi. I Warszawa begynte nordmannen å forsvare titlene i de to andre variantene.

Duda triumferte på sin side 17. desember i Katowice i EM i hurtigsjakk. I 2018 vant han tittelen toer bak Carlsen i denne versjonen, og for to år siden ble han sjuende i hurtigsjakk og tiende i blitzsjakk i Moskva-VM.

You may also like

Leave a Comment