Home » MESKO SA skal levere PIORUN rakettsett til Norge

MESKO SA skal levere PIORUN rakettsett til Norge

by Gunnar Garfors

Forfatter:
Anna Wendyńska (MESKO SA)

Utgitt: 29. november 2022

Vurdere:

Kongeriket Norges væpnede styrker vil være utstyrt med PIORUN-missilsystemer produsert av MESKO SA fra Skarżysko-Kamienna, som er en del av den polske våpengruppen. Den aktuelle avtalen ble signert 29. november i år. i Oslo. Etter Estland og USA er Norge et annet land som har bestemt seg for å kjøpe PIORUNS.

Kontrakten ble signert på vegne av MESKO SA av selskapets visepresident Przemysław Kowalczuk. Under kontrakten, verdt titalls millioner euro, vil MESKO SA levere flere hundre PIORUN-raketter og utskytningssett.

Dette er nok en avtale som styrker posisjonen til MESKO SA og Polska Grupa Zbrojeniowa missildivisjon i eksterne markeder.

Kontrakten er et resultat av en åpen prosess der vi konkurrerte med europeiske og amerikanske leverandører av denne rustningsklassen. Arbeidet utført av Polska Grupa Zbrojeniowa i fjor gjorde tilbudet vårt mye bedre enn våre konkurrenter, og vi vant anbudet. Vi har selvfølgelig ikke sagt siste ord ennå. Dette er vårt stopp når vi ekspanderer til eksterne markeder. Vår strategi for denne produktgruppen er basert på dette. På relativt kort tid har vi med suksess tilpasset vårt tilbud til de spesifikke kravene til den norske kunden, noe som beviser vår forretningsmessige og teknologiske fleksibilitet. – refererer til Dr.-Ing. Przemyslaw Kowalczuk.

Som Przemysław Kowalczuk legger til, har MESKO SA et stort forretningspotensial når det kommer til lignende transaksjoner i fremtiden. Avtalen med Norge er ikke den siste man kan forvente i nær fremtid.

MESKO SA har i årevis samarbeidet intensivt med det norske selskapet NAMMO innen mellomkaliber ammunisjon, men kontrakten som nå er signert er den første for levering av denne typen våpen til det norske forsvaret.

MESKO SA er en av pilarene i den polske våpengruppen. Selskapet er en produsent av førsteklasses forsvarsprodukter med nesten 100 års produksjonserfaring. Hovedaktivitetsområdet inkluderer produksjon for behovene til forsvaret av den polske staten. MESKO SA-produkter brukes av de polske væpnede styrker og organer som er ansvarlige for Polens sikkerhet. Selskapet er også en anerkjent leverandør av produkter til NATO-tropper.

You may also like

Leave a Comment