Home » Meta krenker brukernes personvern og må derfor betale. Straffer ilegges daglig

Meta krenker brukernes personvern og må derfor betale. Straffer ilegges daglig

by Peter Østbye

Meta Corporation finner på den harde måten ut at Norge ikke er et land det er verdt å rote med. Ut av 14. august 2023, lokal etat Datatilsynet daglig pålegger Mark Zuckerbergs selskap en høy bot for brudd på personvernet til brukerne av nettstedet. Facebook-eieren har selvsagt allerede søkt norsk domstol om å få betinget straffen.

Hvor mye ble Meta bøtelagt i Norge?

Fra og med 14. august 2023 vil Meta belaste et gebyr på 1 million norske kroner dagligDet er ca 386 tusen zloty. Organisasjonen Datatilsynet begrunner straffen med at selskapet ikke kan drive virksomhet i Norge Samle inn data om brukerens nåværende plassering for å tilpasse annonser som vises.

Bøter kan idømmes inntil til 3. november 2023 Imidlertid har Meta allerede anket straffen, forplikter seg til å be brukere om deres samtykke til å bruke disse dataene.

Jeg liker metaen, men det går ikke bra

Mark Zuckerberg Corporation han kjemper i en norsk domstol for utsettelse av straff på grunn av at Datatilsynet skal angivelig ikke ha gitt selskapet nok tid til å svare på påstandene. Ifølge norsk myndighet er det ingen tvil om at teknologigiganten bryter kravene i den europeiske GDPR (General Data Protection Regulation), som også den polske GDPR (Data Protection Regulation) er basert på.

Dette er også verdt å nevne Datatilsynet Den har en nødutgang kan gjøre straffen permanent for selskapet. Saken kan henvises European Data Protection Boardsom vil bringe problemene til Mark Zuckerbergs selskap til internasjonalt nivå. Selv om Norge ikke er medlem av EU, er det en del av dets felles marked.

Og selv der har teknologigiganten allerede mange problemer. Vi minner deg om – Zuckerbergs selskap hun burde betale 1,2 milliarder euro (omtrent PLN 5,3 milliarder) fra EU for Omdirigering av brukerdata fra Europa til USA. Selskapet annonserte at de ville anke denne kjennelsen. I mellomtiden venter vi på flere detaljer om saken mellom Meta og Norwegian Datatilsynet.

Hovedbilde: YouTube / Meta

You may also like

Leave a Comment