Home » Millioner av data fra iPhones strømmer til Russland. Yandex får det de vil ha fra iOS

Millioner av data fra iPhones strømmer til Russland. Yandex får det de vil ha fra iOS

by Catherine Monroe

Bruker du iPhone? Bedre å holde deg unna Yandex

Det har vært mye snakk om datasikkerhet i det siste. Vestlige teknologiselskaper er under konstant ild fra europeiske kommisjoner som kontrollerer mekanismene som brukes for å sikre applikasjonsbrukeres personlige data. Ikke før har verden vendt seg til Apple eller Meta før «Russian Google» trekker ut dataene og sender dem til Russland som om ingenting hadde skjedd. Og med applikasjonen slått av.

Yandex samler inn data selv om applikasjonen forblir stengt

Ifølge Financial Times-rapporten samler Yandex, den russiske ekvivalenten til Google, inn hundrevis av millioner data fra eiere av iOS-enheter ustraffet. Selv om det ville være forståelig å samle informasjon mens du bruker applikasjonen, er det en stor sak å suge data fra tredjepartsprogrammer.

Kilde: Depositphotos

Selv etter å ha vært lukket og uten aktivitet i bakgrunnen, overvåker Yandex-applikasjonen hele tiden brukeren, og samler inn innhold fra andre apper ved hjelp av AppMetrica-programvaren. Som rapportert økonomiske tider, Yandex sender de utpakkede analytiske dataene direkte til Russland uten noens samtykke. Yandex har en kode innebygd i applikasjonen som sender brukerdata direkte til russiske servere i sanntid.

Praksisen ble først oppdaget av forskeren Zach Edwards under en revisjon for den ideelle organisasjonen Me2B Alliance. Oppdagelsen hans ble bekreftet av fire uavhengige eksperter fra Financial Times. Selv om selskapet innrømmet å samle inn data og sende det til russiske servere, opprettholder det fortellingen om at det holdes trygt og at det er svært vanskelig å spore det til spesifikke brukere. Eksperter er imidlertid ikke enige.

I følge Cher Scarlett – en tidligere Apple-programvareingeniør – tvinger lokal lov teknologiselskaper til å frigi data for myndighetenes bruk når de når russiske servere, så den antatte datasikkerheten er en sludd. AppMetrica har tilgang til spill, direktemeldinger og sosiale nettverk. I motsetning til Yandex sine forsikringer, kan metadata enkelt tilskrives brukeren ved hjelp av digitale signaturer som tilsvarer spesifikke enheter.

Arkivbilde av Depositphotos

You may also like

Leave a Comment