Home » Mindaugas Andriuška, som publiserte den utvidede listen over det litauiske landslaget, er ikke noe mysterium

Mindaugas Andriuška, som publiserte den utvidede listen over det litauiske landslaget, er ikke noe mysterium

by Erlend Loe
M. Andriuška trener for EM-landslaget. FOTO: rankinis.lt

Det litauiske landslaget i håndball har annonsert en utvidet liste med 35 spillere for håndball-EM i 2022 i Slovakia og Ungarn.

De første spillerne samles til landslagsleir 26. desember, og hele basen i laget starter arbeidet 2. januar.

Hovedtreneren for det litauiske landslaget Mindaugas Andriuška beklager for tiden at situasjonen rundt Jonas Truchanovičius i mesterskapet fortsatt er uavklart. I Zaporozhye Motor-laget har Šiauliai ikke spilt en eneste kamp denne sesongen på grunn av en kneskade.

– Situasjonen er ubehagelig og vanskelig. Jeg vet hvor mye dette mesterskapet betyr for ham og hvor mye han ønsker å delta i det. John jobber for tiden med leger i Ukraina og venter på kunnskap. At hans betydning i landslaget er enorm og at Johns bidrag til en skjebnesvanger seier over islendingene var ekstremt viktig. Men helse er det viktigste, og det er definitivt ikke truet, sa landslagets hovedtrener, M. Andriuška.

Når det gjelder enkelte posisjoner, understreket strategen at mange saker gjenstår. Det var mangelen på spillere i denne posisjonen treneren la vekt på i utvelgelsen.

«Vi la merke til det da. Vi har en erfaren Tadas Stankevičius som skal ha stor belastning. Selv om han for tiden spiller i Litauen, har han konkurrert i utlandet på et godt nivå og hans erfaring vil være nyttig. Et annet alternativ er Jean Gabriel Virbauskas, som kan fylle hull i praktisk talt alle deler av banen. Vi inviterte også Povilas Babarska – han kan styrke forsvaret. Džiugas Jusys vil også få sjansen til å vise seg fram på trening. Vi vil se etter den optimale løsningen, hvordan vi kan fylle denne stillingen så sterkt som mulig, sa treneren som brakte det litauiske landslaget til det kontinentale mesterskapet.

Men ifølge M. Andriuška venter den mest ubehagelige prosedyren rett før mesterskapet, da de siste nitten må plukkes ut for å gå til Košice.

«Det er tjueto spillere som har bidratt med svette til denne billetten, og det vil være veldig smertefullt å takke noen av dem for arbeidet, men ikke bringe dem til Slovakia. Da jeg tok roret på landslaget, hadde jeg heller ikke kjernen. av spillerne vi jobbet med, og de ble alle en viktig del av dette landslaget, sa Andriuška om den vanskelige avgjørelsen.

Likevel kan treneren være stolt for øyeblikket. Aiden Malašinskas viser for tiden en solid kamp i Champions League og hans rolle på landslaget er fortsatt svært viktig.

«Aiden er en god vin som bare blir bedre med årene. Måten han spiller på i Champions League nå er av høyeste klasse. Det er gledelig at vi har Ben Petreik i denne posisjonen, som for tiden gjør det veldig bra i Tyskland, så alt ser ut til å være bra med spillerne. I alle fall handler spillet vårt ikke bare om Aiden eller en annen håndverker – vi er et lag og vi vinner og taper sammen, oppsummerte strategen.

De litauiske håndballspillerne starter EM-kampen 13. januar med kamp mot Russland, senere møter de landslagene til Slovakia og Norge. Alle mesterskapskampene kan følges direkte fra LRT.

Utvidet liste over det litauiske landslaget:

EDMUNDAS PELĖDA Vilnius «Light»
MARTYNAS LAPINSKAS Vilnius
MINDAUGAS URBON «Vilnius»
ROLAND BERNATON Egger (Ungarn)
ANAS GABRIELIUS VIRBAUSKAS Ademar (Portugal)
AIDENAS MALASINSKAS-motor (Ukraina)
POVIL BABARSKAS TV «Großwallstadt» (Tyskland)
BEN PETREIKIS TuS N-Lübbecke (Tyskland)
VILIUS WRITING UMF Selfoss (Island)
GYTIS ŠMANTAUSKAS FH «Hafnarffordur» (Island)
GERD BABARSKAS Chambery (Frankrike)
LUKAS SIMĖNAS BM Antequera (Spania)
LUKAS GURSKIS Kaunas Granitas-Karys
JONAS TRUCHANOVIČIUS Motor (Ukraina)
JOY JUSYS Plauen-Oberlosa (Tyskland)
SKIRMANTAS UTVIKLER «Light»
ROKAS KUBILEVIČIUS «Vilnius»
DOMANTAS PUKAS «Vilnius»
ANDRIUS MONTVILAS Granitas-Karys
ARMINAS STANKŪNAS Kaunas eik
BENAS BUTKUS Klaipedas dragoner
LAURYNAS PALEVIČIUS «Light»
GIEDRIUS MORKŪNAS «Light»
MATAS FRANCKEVIČIUS «Light»
MYKOLAS LAPINIAUSKAS «Dragon»
VALDAS DRABAVIČIUS «Light»
DIVIDAS JOVAIŠAS «Granite Warriors»
KAROLIS ANTANAVIČIUS Alpla (Østerrike)
DIVID VIRBAUSKAS Donskie Kazakh (Russland)
BENEDIKTAS PAKALNIŠKIS «Dragūnas»
TADAS RASAKEVIČIUS «Light»
TADAS STANKEVIČIUS Varly-Stronglass i Alytus
LUKAS JUŠKEN Coburg (Tyskland)
MINDAUGAS ELUMFLORZ (Tyskland)
EIMANTAS GRIMUTA Eintracht (Tyskland)

rankinis.lt

You may also like

Leave a Comment