Home » «Mini Haaland» gleder seg i Italia. Vil han erobre det polske landslaget?

«Mini Haaland» gleder seg i Italia. Vil han erobre det polske landslaget?

by Erlend Loe


Getty Images / Luca Amedeo Bizzarri/LiveMedia/NurPhoto / På bildet: Adrian Benedyczak og Erling Haaland

Bartłomiej Bukowski


Han sammenligner seg med Erling Haaland og startet inneværende sesong med gjentatte mål. Nå vil også Adrian Benedyczak bekrefte sine utmerkede prestasjoner på det polske landslaget.

– Han vekket interessen min i fjor. Det har andre egenskaper enn det vi har på landslaget i dag – slik begrunnet Fernando Santos utnevnelsen av Adrian Benedyczek.

22-åringen, som hadde en svært vellykket tid i Parma, Italia, får snart sjansen til å debutere for det polske landslaget.

Fremtidens Lewandowski

Mange polske fans, spesielt de som følger sin hjemlige liga mindre, kan ha hørt navnet Adrian Benedyczak for første gang da han ble kalt opp til landslagets treningsleir i september.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsporcie: Først så han bare på, og så… For en historie!

Dette er imidlertid neppe overraskende. Den unge spissen spilte bare 40 kamper i polske Ekstraklasa (alle i Pogoń Szczecin-farger), der han scoret tre mål. På det tidspunktet var det vanskelig å forestille seg at han skulle være en del av landslaget i fremtiden, selv om han imponerte med sin effektivitet i ungdomslaget.

Han var spesielt vellykket i kvalifiseringsspillet til U-21-EM mot Tyskland (4-0), der han scoret to mål. På spørsmål om ham av tyske medier sparte Legia Warszawa-trener Kosta Runjaić ham ikke for varme ord.

«Fra mitt synspunkt kan dette være fremtidens Lewandowski,» sa han i et intervju med sport1.de.

Parmas speidere anerkjente også potensialet hans og bestemte seg for å betale opptil 2,4 millioner euro for ham sommeren 2021.

– Jeg spilte ikke alltid mye i Pogoń. Selv om jeg spilte 24 kamper forrige sesong, kom jeg mye inn som innbytter. Fra første minutt spilte jeg kanskje seks til syv ganger, så jeg var ikke i stand til å påvirke kampene så mye som jeg skulle ønske. Hvis jeg hadde scoret 3-4 mål til, hadde det vært en kjempesesong for meg, men jeg kan fortsatt ikke klage – sa spilleren selv i et intervju med grandhotelcalciomercato.com rett etter overgangen til Italia.

Ny stilling? Skutt på «10»

I Italia fikk han imidlertid raskt trenerens tillit og i debutsesongen doblet han suksessene på polske baner og endte opp med å score seks mål. Forrige sesong var enda bedre da han scoret 10 mål totalt, og prestasjonen hans var spesielt imponerende mot slutten av konkurransen da han scoret fem mål og bidro med én assist i løpet av seks kamper.

Overraskende nok blomstret polen etter posisjonsendringen. Så langt har den høye (1,9 meter høye) snikskytteren, som alltid har spilt som spiss, funnet veien på vingen.

– Først og fremst takket jeg ja til den nye stillingen. Jeg spilte tidligere som midtspiss, men i dag tildeler treneren meg til venstrekanten. «Det tok meg litt tid å forstå hva min nye rolle er,» forklarte han i et intervju med sport.pl

– Jeg foretrekker rollen som «9», men jeg er glad jeg kan spille. Uansett hvor, så lenge du er på banen. Jeg er fornøyd med min nye rolle fordi den utvikler meg videre. «Jeg tror treneren også er glad for at han har en universell spiller,» la han til.

Det er mulig at Fernando Santos også bestemmer seg for å teste den unge spilleren i denne rollen. Spesielt siden Benedyczak igjen denne sesongen beviser at han fortsatt er i utmerket form. 22-åringen scoret mål i alle Parmas tre første kamper.

Fotballspilleren selv var ikke i tvil da han ble spurt av sport.pl hvilken av de nåværende fotballstjernene han var mest lik.

– Jeg er litt som en «mini Haaland» fordi nordmannen er fantastisk. «Jeg ser ofte Manchester City, og jeg elsker hvordan Haaland kommer i posisjon på et øyeblikk og unngår forsvarsspillerne,» sa han.

– Jeg prøver å etterligne ham. Jeg er også rask og høy da jeg er 190 cm høy. Erling løper ca 36 km/t, resultatene mine er ca 35 km/t – la han til.

Benedyczak kan få sin neste mulighet til å demonstrere ferdighetene sine torsdag kveld. Da møter det polske landslaget Færøyene. Kampen starter klokken 20.45.

Bartłomiej Bukowski, WP SportoweFakty

Les også:
– sa Lewandowski etter seieren
– Kommer Pogoń til å ansette en keeper?
SE LAGSPIL I WP PILOT

You may also like

Leave a Comment