Home » Minst sju døde i et jordskred

Minst sju døde i et jordskred

by Thure Lindhardt

Publisert på:

Et jordskred i Ask i Norge tok livet av minst syv mennesker onsdag. Politiet meldte om funn av et syvende lik søndag og leter fortsatt etter tre savnede personer.

Fire dager etter et ras i Norge fant hjelpere et syvende lik i ruinene, opplyste politiet søndag (3. januar), som fortsatt leter etter tre savnede personer.

«Politiet bekrefter at liket av en død person ble funnet like før klokken 13.00», skriver hun i en uttalelse.

Søndagen før sa myndighetene at de undersøkte depresjonen forårsaket av skredet.

I Ask, i Gjerdrum kommune, 25 km nordøst for Oslo, sank jorden tidlig 30. desember, og tok med seg ti hus og 31 leiligheter. Nesten tusen mennesker ble evakuert.

Kongefamilien er ventet på stedet

Landet som har sklidd er en spesifikk leire som finnes i Norge og Sverige som raskt kan bli flytende og kollapse, men sannsynligheten for et lignende skred i regionen er fortsatt lav, anslår Norges vass- og vannkraftdirektorat (NVE). Noen hus har flyttet 400 meter.


På stedet kan du se et gapende hull i åssiden som har vært dekket av rusk og snø siden katastrofen.

Kong Harald, hans kone Sonja og sønnen kronprins Haakon er ventet til åstedet sent på formiddagen.

Politiet offentliggjorde fredag ​​en liste med navn på ti savnede personer, to barn på 2 og 13 år og åtte voksne. Hun avslørte også identiteten til personen som ble funnet dagen før lørdag. Dette er en 31 år gammel mann, Eirik Grønolen.

De evakuerte, som bor på hoteller i nærheten, kan ikke reise hjem fordi stedet forblir ustabilt. Natt fra fredag ​​til lørdag smuldret det opp igjen.

Med AFP

You may also like

Leave a Comment