Home » Morawiecki flyr til Oslo. Så han ønsker å overbevise Europa om å stoppe gassforsyningen fra Russland – Wprost

Morawiecki flyr til Oslo. Så han ønsker å overbevise Europa om å stoppe gassforsyningen fra Russland – Wprost

by Connie Nielsen

Mateusz Morawiecki fortsetter sitt oppdrag for å overbevise Europa om å stoppe gass-, olje- og kullforsyninger fra Russland. Alternativet skal blant annet være gass som strømmer fra Norge gjennom rørledningen Baltic Pipe, som er under bygging. Etter besøket i London tirsdag, flyr statsministeren til Oslo for å møte den norske statsministeren. – Dette er en videreføring av aktiviteter knyttet til diversifisering av energiforsyning – sier en politiker nær statsministeren.

Den polske regjeringen hevder at neste år Polen kan klare seg uten russisk gass. Det viktigste for suksessen til hele uavhengighetsoperasjonen fra Russland er rettidig ferdigstillelse av gassrørledningen Baltic Pipe, det vil si en ny korridor på det europeiske kartet, som vil muliggjøre gasstransport fra Norge til det danske og polske markedet og videre til kunder i nabolandene. Prosjektet gjennomføres i fellesskap av overføringssystemoperatørene fra Polen og Danmark: Gaz-System og Energinet.

Krigen i Ukraina. Morawieckis appell til EU

Mateusz Morawiecki møtte EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i Brussel sist tirsdag. Samtalene gjaldt selvfølgelig krigen i Ukraina. Statsministeren gjorde det klart at sanksjonene mot Putins regime måtte skjerpes for å «ryste Kreml». En av ideene er embargoen mot russisk kull, olje og gass.

– Jeg krevde å ikke importere russisk kull, å innføre en embargo på russisk kull. Og heller ikke å kjøpe olje og gass de neste månedene, fordi Putin kan bruke dem til å finansiere krigsmaskinen, sa statsministeren etter et møte med lederen av EU-kommisjonen.

Noen dager senere kom han også med skarpe kommentarer om Nord Stream 2. – Vi oppfordrer til vidtrekkende sanksjoner. Vi vekker Vestens samvittighet. Ikke bare gass vil strømme gjennom rørene til Nord Stream 2, og ikke bare gass vil strømme gjennom Nord Stream. Det må sies at disse gassrørledningene også transporterer blodet til uskyldige mennesker, understreket den polske statsministeren.

DIREKTE RAPPORTERING Krigen i Ukraina

Les også:
Krigen i Ukraina. Talsmannen for den polske regjeringen annonserer et møte i Ministerrådet

You may also like

Leave a Comment