Home » Morawiecki fortalte om møtet med Scholz. «Jeg trenger ingen unnskyldning. Vendepunktet i tysk politikk var imidlertid overmodent» – Wprost

Morawiecki fortalte om møtet med Scholz. «Jeg trenger ingen unnskyldning. Vendepunktet i tysk politikk var imidlertid overmodent» – Wprost

by Gabriel Scott

Statsminister Mateusz Morawiecki vurderte dette i et intervju med det tyske «Bild». Russland stopper gassforsyningen til Polen vil ikke være et stort problem. «Dette utpressingsforsøket vil mislykkes. Polen er forberedt, vi har bygget en flytende gassterminal for å kompensere for denne mangelen. Vår gassrørledning Baltic Pipe for transport av gass fra Norge er også nesten ferdig. Vi vil ikke bli utpresset. Vi vil heller ikke betale rubler for russisk gass, sa den polske regjeringssjefen.

Morawiecki i Berlin. Hva snakket han med Schlolz om?

Morawiecki snakket også om sitt siste møte med kansler Olaf Scholz i Berlin. «Vi snakket om hva Ukraina trenger for å forsvare seg. Dette er tunge våpen, stridsvogner, haubitser. Ukrainerne står overfor et stort stridsvognslag i Donbass. Hjelp trengs snarest, russen må stoppes, her og nå. Historie skapes foran øynene våre, understreket statsministeren. På spørsmål om «Han er irritert over utsettelsestaktikken som brukes av Berlin «når det gjelder våpenleveranser til Ukraina», sa regjeringssjefen, «han er glad for hjerteskiftet».


Han understreket at tre ting forventes av den føderale regjeringen: Våpen, sanksjoner og økonomisk støtte til Ukraina. «Et bruksklart våpen uten måneder med trening. Sanksjoner som trer i kraft umiddelbart – selv om vi lever med restriksjonene i flere måneder til. Vi må ikke gi opp nå. Jeg snakket også med kansler Scholz om det, sa han.

Statsminister: Jeg trenger ingen unnskyldning

Under intervjuet ble det også stilt spørsmål om noen av de tyske SPD-politikerne hadde bedt Morawiecki om unnskyldning for ikke å ha hørt Polens stemme før på Nord Stream-gassrørledningen. «Jeg trenger ingen unnskyldning Vendepunktet i tysk politikk var imidlertid overmodent. (…) Vi polakker har aldri gjort oss noen illusjoner om konsekvensene av Kremls politikk. Bedre sent enn aldri, sa statsministeren.

Morawiecki brukte også harde ord for å vurdere holdningen til den tidligere tyske kansleren Gerhard Schröder. «Det er tydelig fra hans siste vitnesbyrd at denne mannen ikke har lært noe. Det er ingen skam eller anger, sa den polske regjeringssjefen.


Les også:
Morawiecki: Jeg forsikrer mine landsmenn om at Putins handlinger ikke vil påvirke Polens budsjetter og situasjon

You may also like

Leave a Comment