Home » Morawiecki gir grådighet skylden. Ziemkiewicz svarer

Morawiecki gir grådighet skylden. Ziemkiewicz svarer

by Catherine Monroe

I følge IBRIS-målingen for Radio ZET, hvis det avholdes presidentvalg i løpet av de kommende dagene og Lov og rettferdighet nominerer Mateusz Morawiecki som kandidat, kan statsministeren regne med størst støtte. Av åtte kandidater ville 33,8 prosent stemme på Mateusz Morawiecki i den første avstemningen. respondenter. Warszawas president Rafał Trzaskowski var neste – 30,4 prosent. og lederen av Polen i Polen 2050 Szymon Hołownia – 10,6 prosent

En litt annerledes meningsmåling ble utført av «Rzeczpospolita». Respondentene ble stilt spørsmålet: «Hvilken politiker mener du bør være FNs høyrens presidentkandidat ved neste valg?» Svaret «Jeg har ingen mening» ble valgt av de fleste respondentene – 49,7 prosent. Ytterligere 18,8 prosent. av respondentene valgte svaret «En annen politiker». Statsminister Mateusz Morawiecki tok førsteplassen blant kandidatene som ble foreslått av respondentene med 12,8 prosent, fulgt av lov- og justispresident Jarosław Kaczyński med 5,1 prosent.

Lisicki: En annen undersøkelse viste Morawieckis etablerte posisjon i PiS

Paweł Lisicki og Rafał Ziemkiewicz kommenterte meningsmålingene ovenfor i den siste episoden av Polska Do Rzeczy. – Vi starter med en interessant undersøkelse, om enn kanskje ikke spesielt overraskende. Det viser at i presidentvalget ville statsminister Mateusz Morawiecki vinne dem i første runde, etterfulgt av Rafał Trzaskowski med et betydelig tap. Dette er nok en undersøkelse som viser Mateusz Morawieckis etablerte posisjon i PiS, bemerket Paweł Lisicki, sjefredaktør for Do Rzeczy.

– Jeg har inntrykk av at statsminister Morawiecki ble redd. Til slutt var det noen som ble ansett for å være Jarosław Kaczyńskis etterfølgere og som aldri ble sett igjen. Dette er hvordan jeg prøver å logisk forklare rekken av nylige medieopptredener fra statsministeren, som gir inntrykk av at Morawiecki var redd for disse meningsmålingene. Jeg tenker for eksempel på de siste høyprofilerte uttalelsene, som for nordmenn eller IT-spesialister. Det er sannsynligvis ikke et godt tidspunkt for den polske statsministeren å fortelle nordmennene om å mate, siden ingen kontrakter er signert ennå, spøkte Rafał Ziemkiewicz.

– Eller kanskje statsministeren, med kjennskap til den skandinaviske mentaliteten og jakten på likestilling og likhet, trodde at dette ville være et press på nordmenn og han ville lykkes med å få ned bensinkostnadene? Slik moralsk press – spurte Paweł Lisicki. – Det er til og med mulig. Spesielt siden vi i politikken tror på moral og ikke på småinteresser, svarte Ziemkiewicz.

Nedenfor er traileren for siste episode av «Polski Do Rzeczy» (alt tilgjengelig etter innlogging):polakker til ting

For å se denne og de følgende episodene av programmet, velg bare et av de digitale spesialtilbudene.
Vi har utarbeidet et månedlig tilbud om automatisk fornyelse og tidsbegrensede tilbud med ekstra lesegaver til deg.
Abonnenter som i dag har et digitalt tilbud aktivt kan se programmet med det abonnementet.

I tillegg til å se programmet med et kjøpt abonnement, får du tilgang til ukentlige utgaver av «Do Rzeczy» og kan lese dem i PDF-format.
MOBI, EPUB og direkte på nettsiden vår. Alle som velger en pakkeløsning med den månedlige «Historia Do Rzeczy» vil motta den
også muligheten til å laste den ned i PDF-filformat. Men det er ikke alt.

Hvis du bestemmer deg for å abonnere digitalt, vil du ha muligheten til å lese flere artikler av våre forfattere på dorzeczy.pl:

Paweł Lisicki («På den første dagen i uken»),
Rafał A. Ziemkiewicz («Subotnik Ziemkiewicz»),
Piotr Gabryel («The Power of Things»),
Kamila Baranowska,
Małgorzata Wołczyk («Margarita for lørdag»),
Marek Jan Chodakiewicz («Digital onuca»),
Łukasz Warzecha («Frihetens grunnlov»),
Maciej Pieczyński («Hvordan de skriver oss i øst»),
Piotr Zychowicz, Tomasz Rowiński, Jacek Przybylski, Wojciech Golonka og andre.

Vi oppfordrer deg til å sjekke våre tilbud på nettsiden:
Subscription.dorzeczy.pl

Takk for at du er med oss!

Vi håper at de av dere som ennå ikke har benyttet vårt tilbud vil bli med i gruppen
våre faste lesere.

You may also like

Leave a Comment